Ce mâncare îi dăm creierului? 9 alimente pe care trebuie să le consumi

Ce mâncare îi dăm creierului? 9 alimente pe care trebuie să le consumi

Da, și creierul are preferații lui sau, și mai bine de atât, alimente care îl ajută să funcționeze la capacitate maximă. Iar asta vine la pachet cu educația alimentară și cu faptul că, dacă am ști cu adevărat să ne hrănim și nu doar să mâncăm, toate organele noastre ar fi mult mai fericite și pe deplin funcționale. Nu e, însă, niciodată timpul pierdut. Așa că am adunat mai jos câteva alimente esențiale în buna funcționare a unui organ esențial: creierul.

1-13-2093921Somonul: bogat în acizi grași Omega-3, esențiali în buna funcționare a creierului, aceștia reduc riscul bolii Alzheimer cu 40%. De asemenea, conținutul ridicat de vitamina D ajută la protejarea creierului.

Legumele cu frunze verzi: spanac, kale sau salată verde, printre altele, sunt extrem de bogate în vitamina K, ceea ce ajută la îmbunătățirea și întinerirea capacităților cognitive.

Afinele: protejează creierul de factorii nocivi generați de stres, grație antioxidanților, dar și de riscul unor boli precum Alzheimer și demență. De asemenea, ne îmbunătățesc abilitățile motrice și capacitatea de a învața.

Uleiul de măsline: stimulează procesul de învățare, îmbunătățește calitatea memoriei și reduce riscul de Alzheimer, datorită polifenolului și acizilor grași buni.

Semințele de dovleac: conțin triptofan, substanță care stimulează activitatea creierului. De asemenea, acestea conțin zinc, care ajută la îmbunătățirea memoriei și a abilităților de gândire.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Ciocolata neagră: datorită antioxidanților din flavonoizi, sporește atributele memoriei și îmbunătățeste calitățile cognitive.

Avocado: excelent pentru sănătatea creierului, datorită grăsimilor mononesaturate, care ajută la circulația sănătoasă a vaselor de sânge din creier. Reduce tensiunea arterială, ceea ce aduce cu sine diminuarea riscurilor de hipertensiune sau atac cerebral, care ar putea distruge permanent țesutul creierului.

Cerealele integrale: vitale pentru nivelul de energie de care avem nevoie pe parcursul întregii zile. Avantajul lor este că eliberează treptat glucoză în fluxul sangvin, ajuntându-ne să ne păstrăm mintea trează și concentrată întreaga zi.

Nucile, migdalele, caju-ul: grație conținutului de vitamina E, ajută la prezervarea calităților cognitive, vitamina pe care o găsiți, de altfel, și în sparanghel, semințe, ouă, orez si cereale integrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.