Ce să mănânci la micul-dejun dacă vrei să slăbești

Un studiu recent arată că, majoritatea femeilor care încearcă să slăbească au tendința de a sari peste micul-dejun. De fapt, au tendința de a se înfometa.

Conform nutriționiștilor, cheia pentru a slăbi nu o reprezintă o cantitate mai mica de mâncare consumată – cum suntem adeseori tentați să credem, ci consumul de proteine slabe, carbohidrați cu indice glicemic scăzut și grăsimi bune la fiecare masă.

Pentru a vă da un start sănătos și a vă inspira în a face alegeri sănătoase dimineața, m-am gândit să vă pun aici câteva rețete de mic-dejun la care recurg în mod curent.

Senviș din pâine prăjită integrală cu brânză degresată 25% și roșii. Arată bine, nu?

senvis

Bogat în carbohidrați glicemici scăzuți, bun pentru a începe ziua în forță și cu aport suplimentar de calciu și proteine.

Ou poșat pe pîine de secară și roșii

FOLLOW ME

ou

Cu foarte puține grăsimi și bogat în proteine, dă senzația de sațietate pentru o bucată lungă de timp (în jur de patru-cinci ore). Puteți include și ciuperci și sparanghel.

Omletă vegetarian

omleta

Ciuperci, roșii și puțină brânză degresată, două ouă și o felie de pine integrală. Combinație echilibrată proteic, ne dă energie, senzația de sațietate și taie pofta de dulce.

Pastă de avocado pe pâine prăjită integrală

avocado

Combinația reprezintă o sursă de carbohidrați cu indice glicemic scăzut, de vitamin B complex și grăsimi mono din avocado. Avem nevoie doar de un sfert de avocado pe zi pentru a ne controla aportul de grăsimi.

Ouă fierte cu pîine prăjită

oufiert

O sursă perfectă de proteine: oul fiert. Adăugați o felie de pîine integrală prăjită și ați schilibrat și aportul de carbohidrați.

Ricotta degresată și pîine integrală

ricotta

Foto credit: bodyandsoul.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.