Ce spune CULOAREA MENSTRUAȚIEI despre SĂNĂTATEA TA

Ciclul menstrual și tot ceea ce i-a fost asociat a fost tratat ca un tabu pentru cea mai lungă perioadă de timp. În unele părți ale Indiei și Africii, femeile „necurate” , în timpul menstruației, sunt trimise să trăiască departe de restul familiei în colibele de la marginea satelor. Femeile din SUA, precum și din țările europene, discută acum mult mai deschis despre acest subiect.

La fel cum ciclul menstrual îți arată multe despre bunăstarea ta generală, culoarea sângelui îți poate descrie starea de sănătate, și dacă ești atentă, poți evita afecțiuni mult mai grave.

1. O nuanță rozalie

O ușoară nuanță de roz, poate să indice niveluri scăzute de estrogen. Acest lucru ți se poate întâmpla mai ales dacă faci sport intens. Studiile au arătat că nivelul scăzut al estrogenului poate fi legat de osteoporoză mai târziu în viață.

2. Culoare apoasă

Atunci când nuanța sângelui e foarte apoasă și aproape incoloră, înseamnă că corpul tău are deficiențe nutritive. În unele cazuri, acesta a fost considerat unul dintre primele semne ale cancerului ovarian. Cu toate acestea, înainte de a sări la o concluzie, în cazul în care te regăsești, ar trebui să mergi mai întâi la medicul ginecolog.

FOLLOW ME

3. Maro închis

Sângele de culoare maro închis sau roșu înseamnă că sângele vechi a fost stocat undeva în uter. Aproape 80% dintre femei se confruntă cu culoarea sângelui de culoare brună închisă în ultimele zile ale menstruației. Nimeni nu știe de ce se întâmplă acest lucru, dar nu este nevoie să îți faci griji pentru că este perfect normal.

4. Un sânge gros, cu cheaguri

Dacă observi că sângele e forte gros, însoțit de cheaguri, atunci înseamnă că s-ar putea să ai un nivel ridicat de estrogen. Prezența cheagurilor indică dezechilibrul hormonal. Ar putea avea, de asemenea, ceva de-a face cu fibroamele. În ambele cazuri trebuie îi faci o vizită ginecologului tău.

5. Sânge gri și roșiatic

Acest lucru ar putea însemna două lucruri; dacă ești gravidă, acest lucru ar putea sugera un avort spontan care are loc foarte timpuriu, de obicei între 5 și 8 săptămâni. Dacă nu ești însărcinată, o perioadă de sânge de această culoare poate însemna că suferi de o boală cu transmitere sexuală. În orice caz, nu evita să mergi la un consult.

6. Culoarea roșie asemănătoare afinelor

În general, sângele în această culoare este considerat un indicator al unei stări de sănătate bune. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie neglijezi orice alte simptom anormale pe care corpul tău le poate întâmpina. Doar culoare sângelui din timpul menstruației nu este o garanție a sănătății generale.

7. Culoare portocalie

Sângele portocaliu , însoțit de crampe, dureri și miros urât, este un semnal sigur al unei infecții transmise pe cale sexuală Corpul tău găsește mereu o modalitate de a-ți spune când lucrurile nu funcționează destul de bine în interior. Trebuie doar să fii atentă și să te asiguri că te programezi de îndată la un consult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.