Ce trebuie să faci când ți-a scăpat telefonul în apă

1. Scoateți-l imediat din apă
Știm, sună evident, dar s-ar putea să credeți că este deja prea târziu și nici nu merită să vă grăbiți să o obțineți. Cu toate acestea, fiecare secundă contează și, dacă aveți noroc, veți mai avea o șansă la salvarea telefonului.

2. Opriți-l
Cel mai adesea, telefonul se va opri automat atunci când va cădea într-o apă, dar dacă nu, nu ezitați să-l opriți sau să înlăturați bateria pentru a o opri instantaneu. Acest lucru îl va proteja de scurtcircuite.

3. Scoateți bateria (dacă este posibil)
Dacă aveți un telefon mobil care nu vă permite să scoateți bateria, cum ar fi un iPhone, săriți acest pas. Dar dacă este posibil să scoți bateria din telefon, fă-o fără ezitare. Va ajuta la prevenirea prăjirii telefonului. Dacă îl eliminați, veți reduce consumul de energie și veți evita daune suplimentare.

4. Scoateți cardurile SIM și de memorie și toate celelalte periferice.
Îndepărtați toate capacele și mufele care acoperă golurile și sloturile din telefon. Tapetați-vă telefonul cu o cârpă din microfibră sau un prosop (este recomandat să nu utilizați hârtie, deoarece particulele se pot înfunda în golurile telefonului).

5. Puneți-l într-un sac de vid
Astfel puteți extrage orice apă blocată în fante și zonele greu accesibile. Puneți telefonul într-o pungă de plastic și aspirați aerul, creând un efect de vid. Acesta va aspira lichidul din părțile interioare ale telefonului.

6. Puneți-l într-un bol de orez sau alt absorbant
Nu, nu este un mit. Uscarea telefonului cu o batistă nu vă permite să ajungeți în interiorul telefonului și va trebui să aveți nevoie de ceva care să absoarbă umiditatea … precum orezul brut. Puneți telefonul și toate părțile sale într-un castron de orez și lăsați-l acolo aproximativ două zile. Puteți utiliza alte materiale alternative care absorb apa, cum ar fi gunoaie de pisică sau pliculețe cu silicagel (de obicei se găsesc în alimente uscate, vitamine sau cutii de încălțăminte noi).

FOLLOW ME

7. Porniți-l … și mențineți degetele încrucișate
Deși tehnicienii avertizează că șansele de deteriorare a telefonului în caz de cădere în apă sunt mari, suntem foarte optimisti și credem întotdeauna într-un rezultat pozitiv.

Este foarte important să oferiți telefonului dvs. cel puțin două zile pentru a se usca și a rezista dorinței de a-l porni, deoarece, dacă rămâne o particulă minusculă de apă, toate eforturile dvs. vor fi inutile. Mult noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.