Cel mai frumos cadou pentru majorat: Un viitor asigurat

Dragul meu Alex,

Pare incredibil, dar iată că a venit și ziua în care împlinești 18 ani. Odată cu vârsta majoratului, simt nevoia să îmi onorez promisiunea pe care ți-am făcut-o atunci când te-am strâns în brațe pentru prima dată.

Nu voi uita niciodată emoțiile întâlnirii noastre. Erai mic și fragil, iar eu îmi doream să îți pot fi alături și când vei crește. Ți-am promis atunci că voi face tot posibilul pentru a-ți oferi o viață sigură, fericită și împlinită. Visam să îți ofer oportunitatea de a călători pentru a vedea lumea și de a te sprijini în construirea unei cariere, pentru a deveni un om demn și fericit. De-a lungul anilor, am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a îndeplini aceste promisiuni, pregătindu-ne pentru momentul în care vei fi gata să îți deschizi larg aripile și să pornești în aventura vieții tale.

Nu știu dacă tu îți mai amintești, dar eu nu voi uita niciodată momentele speciale pe care le-am trăit împreună. Tu erai mic, iar eu aș fi străbătut întreaga lume ca să îți fiu alături și să te îmbrățișez înainte de culcare. Copilăria ta a fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată. Alături de tine m-am simțit în același timp și mamă și copil, am văzut lumea în culori mai vii și m-am înveselit de râsul tău, uneori inocent, alteori șugubăț.

Ziua însorită de astăzi îmi amintește de băiețelul meu mic, cu păr blond și ochi mari și albaștri, plini de curiozitate. Rememorez primii tăi pași în parc, când te țineam de mânuțele mici și catifelate. Deși încă nesigur pe propriile picioare, te-ai fi aventurat să lovești mingea sau să te urci singur pe tobogan. Sunt mândră că ai rămas la fel de curajos.

Nu voi uita nici cum te alintam când cădeai, fie că era vorba de un genunchi julit sau de durerea provocată de un mic eșec. Îți mulțumesc că mi-ai oferit privilegiul de a te mângâia, de a te ajuta să te ridici și mergi mai departe. Brațele tale mici au fost cele mai prețioase bijuterii pe care le-am purtat vreodată.

Apoi a venit prima zi de școală, emoțiile mele erau la fel de mari ca mândria ta. Acum ne pregătim pentru ultima și ți-am promis că nu o să plâng. Oare când a zburat timpul și te-a transformat în acest tânăr ambițios?!

Nu îți pot promite o viață de lux, deoarece succesul va depinde de efortul și munca ta. Ce îți putem oferi, însă, este ceva mult mai valoros decât orice bogăție: suportul nostru pentru educația ta. Am economisit suficient pentru a te asigura că urmezi facultatea pe care ți-o dorești, fără compromisuri, conștienți fiind că educația este temelia pe care îți vei construi viitorul. Cu trei copii în casă, nu a fost întotdeauna ușor, dar știu că fiecare sacrificiu este meritat de voi, copii mei buni, în care îmi pun toate speranțele.

Acum, când devii adult, trebuie să îți asumi responsabilități. Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care ți le pot oferi este să ai întotdeauna un Plan B. Viața este imprevizibilă, iar un plan de rezervă te va ajuta să rămâi în control, indiferent de situație. Fii independent, responsabil și mereu pregătit să te adaptezi la schimbările vieții. Ai planuri mărețe, de care sunt foarte mândră, și te pregătești să trăiești fiecare clipă la intensitate maximă. 

Nu lăsa nicio situație neprevăzută să îți taie din avânt. Pentru siguranță și liniștea necesară realizării acestor planuri, va fi necesar să începi să te gândești la încheierea unei asigurări. Este o oportunitate care îți va aduce beneficii mai târziu, exact în momentele în care vei avea cea mai mare nevoie. Eu și tatăl tău am încheiat deja două asigurări pentru tine, pentru a-ți oferi un start mai ușor în viața de adult.

Este momentul să îți predau ștafeta responsabilității vieții tale. Iată ce polițe am încheiat pentru tine, ca să te știm întotdeauna bine: Asigurarea de viață cu economisire pentru copii și Asigurarea mixtă de viață.

Asigurarea de viață cu economisire pentru copii am ales-o pentru a-ți oferi un sprijin financiar pe termen lung. Pe măsură ce vei avea nevoie de fonduri pentru etape importante precum studii, căsătorie sau chiar demararea unei afaceri proprii, această asigurare îți va permite să te bazezi pe o sumă de bani acumulată special pentru aceste momente. Mai mult, în cazul unor evenimente neprevăzute, aceasta îți asigură siguranță financiară, permițându-ți să continui să îți urmezi visurile fără griji copleșitoare.

Asigurarea mixtă de viață, pe de altă parte, îmbină economisirea cu siguranța viitorului celor dragi ție. În timp ce îți construiești rezerva financiară pentru realizarea viselor personale, aceasta asigurare îți va ajuta viitoarea familie în caz de incertitudinilor, garantând stabilitate financiară, indiferent de provocările vieții. Acesta este un avantaj dublu care îți permite să te bucuri de viață și să îți construiești un viitor stabil, știind că tu și cei dragi aveți un plan B.

Prin aceste asigurări, noi, părinții tăi, credem că ne-am îndeplinit misiunea de a pune o bază solidă la construcția viitorului tău.

Iubitul meu copil, îți doresc un sincer „La Mulți Ani” și îți promit că noi, cei din familia ta, vom fi mereu alături de tine să te sprijinim. 

Cu toată dragostea,

Mama!

 

Material sprijinit de Groupama 

 

Vezi aici mai multe detalii despre Asigurarea de mixtă de viață Groupama și despre Asigurarea de viață cu economisire pentru copii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.