Cum a fost la V for Verde?

Hai la V for VERDE!

M-am gândit îndelung ce ar trebui să vă (mai) spun despre V for Verde în afară de toate trebușoarele frumoase și evidente pe care le-ați văzut cu ochii voștri și le-ați gustat sau adulmecat dacă ați avut ocazia să treceți sâmbătă sau duminică pe Dionisie Lupu, pe la Casa Universitarilor.

verde-1217641

Iar răspunsul a venit. Simplu. Frumos. Bun. Delicioasa rețetă de prăjitură cu scorțișoară și morcov. Și delicioasa rețetă de cup-cakes cu banane. S-au bucurat de un real succes în timpul workshopului și le-am promis mămicilor prezente că o vor găsi negreșit pe blog. Făcută cu făină de orez poate fi consumată și de cei care au intoleranță la gluten sau de cei care sunt, desigur, la dietă…

Cum facem cupcakes din făină de orez?

1 1/2 banană foarte coapta

2 căni de făină de orez

1 lgta praf de copt

FOLLOW ME

1/2 lgta sare

1 cană lapte de cocos

1 cana ulei 1

1/2 xilytol

Se amestecă faina, îndulcitorul, sarea, praful de copt. Se amestecă uleiul, laptele, oul.

Se pune peste amestecul de sus si se omogenizeaza. La final se adauga banana pisata bine. Esenta de vanilie dupa gust 4 oua Se pune la cuptor.

 

Cum facem prăjitură din făină de orez?

2 căni morcov ras

2 1/2 căni faina de orez

1 lgta praf de copt

1-2 lgte scortisoara

1/2 lgta sare

1 cana lapte de cocos

1 cana ulei

1 xilytol

4 oua

Esență de vanilie

Se amestecă făină, îndulcitorul, sarea, praf de copt. Se amestecă uleiul, laptele, oul. Se pune peste amestecul de sus și se omogenizează. La final se adaugă morcovul dat pe răzătoare. Se pune la cuptor.

😉

In alta ordine de idei, am gasit ulei de cocos, miere, sapun, dulceata fara zahar si smoothieuri delicioase. Curtea Casei Universitarilor e senzationala, umbroasa si spatioasa iar duminica de septembrie tarziu cu soare, ce-i drept, cam arzator, a priit, va spun, tuturor celor prezenti.

Va astept, ca de obicei, pe Facebook si pe blog cu intrebari si sugestii. 🙂

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.