Cum a fost vacanța în Maldive – ce trebuie să știi înainte să alegi această destinație (Partea 3)

Instagramul a fost cucerit, la începutul lui 2021, de fotografii din Maldive. De ce toată lumea care a pus de-o parte un buget de vacanță a ales Maldive? Ei bine, am să vă dau motivele mele. 

De ce am ales să mergem în Maldive

În primul rând, pentru că nu există restricții de călătorie cu carantină la dus sau întors. Tot ce a trebuit să facem a fost să ne asigurăm că testele noastre Covid sunt negative, atât la dus cât și la întors. Dar Alex a trecut deja prin boală, deci la el lucrurile au fost cât se poate de clare. 

În al doilea rând, pentru că agențiile de turism au făcut pachete de călătorie cu charter. Pentru familia noastră, acest lucru a fost un avantaj întrucât durata zborului s-a redus la 9-10 ore, față de 16 ore cât am fi făcut dacă mergeam cu zboruri diferite și escale. 

În al treilea rând, iubitorii de nisip și căldură pe vreme de iarnă știu exact cât de mare este bucuria revederii cu apa și soarele. De aceea, noi am redirecționat interesul pentru Dubai către Maldive și nu pot spune că ne pare rău. 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

 

Cum ne-am pregătit pentru vacanța în Maldive

Am rezervat călătoria cu 3-4 săptămâni înainte, cu ceva emoții. Nu știam dacă se vor schimba condițiile de intrare în țară, tocmai de aceea am făcut o asigurare completă. Ea a inclus despăgubiri în cazul în care nu mai puteam merge din orice motiv, pierderea bagajelor și oferă asistență medicală pe insulă în cazul în care aveam nevoie. Lucrul acesta mi-a mai domolit puțin din frici, iar aici am o întreagă listă. Din fericire, excursia noastră a fost una liniștită, fără prea multe evenimente ci suspans. Întrebările care m-au ținut trează noaptea cu câteva zile înainte de plecare au fost, în mare parte, legate de copii și siguranța lor.

Ce întrebări mi-am pus înainte de a pleca în vacanță în Maldive

1. Dacă Nicho nu rezistă bine zborului? 

Aici am avut cea mai mare surpriză, întrucât băiatul nostru pare a fi un turist tare entuziasmat și cumințel, așa cum v-am povestit în articolul Cum au rezistat copiii 10 ore în avion până în Maldive

2. Dacă nu avem mâncare adecvată pentru copii?

Resortul în care am stat a fost construit pentru turiștii din toată lumea, prin urmare mâncarea a fost una internațională. Era imposibil să nu găsești cereale, carne sau legume pentru copiii de orice vârstă. Chiar și dulciurile au fost extraordinar de bune (și nu numai pentru copii). Dacă ești fanul meselor exotice, poți găsi diverse feluri locale de mâncare, dar nu a fost cazul nostru. Ne-am limitat la fructele, legumele și carnea cu care suntem obișnuiți și nu am făcut excese. 

3. Dacă unul dintre copii se rănește sau se îmbolnăvește?

Am avut și de data aceasta noroc, întrucât am fost feriți de alergii sau alte neplăceri. În schimb, atât Nicholas cât și Alesia au ajuns la cabinetul medical al resortului cu câteva lovituri zdravene în barbă. Se pare că palmierii din Maldive sunt mai înalți decât copacii pe care se cațără ei în parc. Nu au estimate bine distanța până la nisip 12 . Ne-am făcut totuși asigurare de vacanță.

4. Ce vom face acolo cu copiii?

Pentru cei care vor să încerce o excursie în Maldive, sfatul meu ar fi să găsească un resort prietenos cu copiii. În cazul nostru, eu și Alex ne-am împărțit timpul cu cei doi copii. Eu am stat cu Nicho pe plajă și am respectat orele lui de somn iar Alex a mers cu Alesia care a luat primele ei lecții de scooba diving. Tot pentru cei mici, am mers într-o călătorie cu barca unde am admirat peștii, broaștele țestoase și diversitatea uimitoare a vietăților din ocean. Ziua se termina cu activități ale copiilor pe plajă sau în locurile special amenajate. Când pleci în Maldive, pleci să te odihnești, nu să vizitezi, deci ne-am bucurat de toată plictiseala 12

5. Dacă vor exista costuri ascunse de care nu știu?

Acesta a fost motivul pentru care am ales o agenție, încă de la început. Am știut cât plătim și pentru ce plătim. Singurele costuri extra au fost cei 110 dolari/persoană pentru testele Covid făcute la întoarcerea din țară. Recoltarea a fost făcută de cei de la hotel și nu a trebuit să așteptăm. 

Una peste alta, Maldive este o destinație frumoasă, unde te poți relaxa iar copiii iubesc nisipul, apa și vietățile pe care le văd în mod normal numai la grădină zoologică. Sentimentul este de libertate, de bucurie și liniște. Aș reveni oricând în acest loc, iar data viitoare aș vrea să îl iau și pe Alex (el nu a vrut să vină cu noi de data asta, dar a regretat decizia ulterior :)) ).  Rămâne în topul preferințelor familiei noastre iubitoare de soare, alături de Dubai și Egipt. 

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Un comentariu pe “Cum a fost vacanța în Maldive – ce trebuie să știi înainte să alegi această destinație (Partea 3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.