Cum îți faci propriul unguent din Aloe Vera. Lucurile pentru care trebuie să-l folosești

Cum îți faci propriul unguent din Aloe Vera. Lucurile pentru care trebuie să-l folosești

Pentru a face propriul unguent din Aloe Vera vom avea nevoie de o plantă matură de Aloe, bineînțeles. De preferat ar fi să folosim frunzele care au o lungime mai mare de 8 cm.

Pasul 1) Tăiați una dintre frunzele inferioare aproape de baza plantei. Veți dori să tăiați într-un unghi, care ajută planta să se vindece.

Pasul 2) Spălați-vă frunza cu apă și asigurați-vă că este uscată. De asemenea, spălați-vă și voi pe mâini pentru curățenie.

Pasul 3) Acum tăiați frunza în secțiuni de doi inci. Veți vedea imediat cantitatea mare de gel și lichidul subțire care apare. Aloe este umplut cu mucilag calmant, așa că este necesar atât lichidul limpede, cât și gelul limpede.

Atentie! Este posibil să vedeți un lichid gălbui. În acest caz nu trebuie să-l folosiți nici extern, cu atât mai mult intern. De obicei, acest lichid gălbui se întâlnește în prima parte care se scurge și putem doar să ștergem acele picături. Dacă intră puțin în gelul tău, nu este mare lucru, decât dacă plănuiești să-l folosești intern. (Este acest lichid care poate provoca un efect laxativ.)

Pasul 4) Taie marginile de pe aceste secțiuni și deschide-ți secțiunile de frunze. Folosiți o lingură sau un cuțit de unt pentru a scoate gelul și lichidul într-un bol curat.

FOLLOW ME

Pasul 5) Amestecați cele două geluri (lichid și solid) într-un borcan. Le puteți amesteca dacă doriți o textură consistentă, netedă (recomandată). Dacă doriți, adăugați câteva picături de vitamina E și / sau un pic de acid citric pentru a ajuta la păstrarea acesteia mai mult timp. Acesta va dura până la un an în frigider.

Asta e! Acum ai un gel puternic de vindecare.

Citește și: 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre razele soarelui

Lucurile pentru care trebuie să-l folosești

1) Piele cu mâncărime:
Puteți crea o cremă cu gel de aloe sau pur și simplu faceți așa cum fac eu și frecați direct pe piele.

2) Stimularea creșterii părului:
Îmi place să iau aproximativ 2 linguri de gel și să adaug o picătură sau două de ulei esențial de rozmarin. Freacă-l în scalp după spălare și condiționarea părului la duș. Puteți să-l lăsați (de asemenea, îndepărtează părul în funcție de unii oameni) sau îl puteți clăti.

3) Pentru utilizare în produse de frumusețe de casă:
Gelul de aloe se poate adăuga la dezinfectanții de mână făcuți cu alun și vrăjitoare de vrăjitoare, la creme și produse de înfrumusețare și chiar la măști de păr!

4) Pentru calmarea și viteza vindecării arsurilor solare și a arsurilor minore:
Puteți freca gelul direct pe arsurile solare sau pe arsuri minore pentru ameliorarea rapidă a durerii și a intensității arsurii. Va grăbi vindecarea în mod semnificativ.

NOTĂ: Nu doriți să puneți gel de aloe vera pe arsuri deschise, inclusiv blistere care au apărut recent. Aloe poate inhiba vindecarea pe răni deschise.

5) Pentru igienizarea mâinilor și a zonelor de curățare:
Crearea unui dezinfectant manual care include gel de aloe vera va crește efectul de igienizare! Acest lucru se datorează faptului că aloe vera conține compuși care pot inhiba creșterea bacteriilor dăunătoare.

6) Prevenirea împotriva îmbătrânirii și a ridurilor:
Unele studii sugerează că aloe vera vă poate ajuta corpul să crească producția de colagen! Colagenul este necesar pentru tenul cu aspect tineresc. Chiar nu poți obține suficient colagen!

Și dacă sunteți interesat de uleiurile esențiale, iată care sunt cele mai bune pe care să le utilizați pentru riduri, piele matură și cicatrici.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.