Cum îți ridici moralul atunci când te-ai săturat să stai în casă

Cum îți ridici moralul atunci când te-ai săturat să stai în casă. E destul de obositor să-ți petreci timpul între aceeași pereți, neputând să ieși la o plimbare sau măcar la un suc cu prietenii.

Ce poți face când simți că nu mai poți să reziști în casă

1. Amenajează-ți un spațiu cu flori naturale, lumină naturală și aer proaspăt.
Acest spațiu poate fi oriunde în casa ta. Dacă ai un balcon deschis e și mai bine. Poți să-ți creezi acolo propria ta cafenea și cu ajutorul internetului te poți preface că prietenii tăi sunt lângă tine, deși vorbiți prin skype. Dacă nu dispui de acest spațiu și în schimb muncești foarte mult de acasă aranjează-ți biroul astfel încât să-ți facă plăcere. Folosește flori, culori deschise și perne moi pentru spate și șezut. Acest decor poate fi completat cu ajutorul unor piese de fundal.

2. Amintește-ți ce îți doreai să devii când erai mic
Pentru unele persoane scrisul nu e deloc ușor sau relaxant. Dacă faci parte din această categorie încearcă să desenezi. Crează-ți un jurnal al lumii în care vrei să trăiești, lumea perfectă din capul și din inima ta. Deși pare ridicol acest exercițiu îți va ocupa foarte mult timp, iar la final ar trebui să te simți mai eliberat și zâmbitor.

3. Sport, citit, muzică bună – Ingrediente de bază pentru un moral ridicat
Sportul e greu și niciodată nu poți să spui ca te-ai trezit cu chef să faci niște abdomene sau flotări. Dar după ce termini fiecare antrenament ceva magic se întâmplă în corpul tău: presiunea de pe umeri dispare, ai un tonus mult mai bun și te simți energic. În combinație cu muzică bună, această energie se amplifică. Dacă ai bifat și acest lucru de pe listă, citește. Citește ce îți place ție: cărți polițiste, review-uri despre mașini, cărucioare de bebeluși sau despre imobiliare, piața financiară sau politică. Citește cât poți de mult. Cu cât ai mai multe cunoștințe din mai multe domenii cu atât ești mai bogat intelectual.

Cum îți ridici moralul atunci când te-ai săturat să stai în casă

4. Călătorește online
Știu că sună ciudat, dar în 2020 avem posibilitatea de a călători online. Cu ajutorul Google Maps poți ajunge oriunde pe hartă. Alege orice locație pe care îți dorești să o vizitezi, pune-ți băutura preferată într-un pahar, dă drumul la muzica ta preferată pe fundal și călătorește în toată lumea. Cine știe, poate că îți va plăcea atât de mult un oraș încât după pandemie vei vrea să-l vizitezi pe bune.

5. Încearcă să faci lucruri de care ți-a fost teamă până atunci
Dacă una dintre temerile tale era să vorbești liber în fața camerei de filmat sau a unui public numeros e momentul să treci peste asta. Pornește telefonul și filmează-te, dar cu camera de spate, astfel încât să nu te poți uita la tine. După ce ai vorbit singur acolo până te-ai plictisit privește-te și analizează tot la tine. Repetă acest exercițiu și o să vezi că o să capeți încredere în tine. Același lucru se aplică și când vine vorba de poze. Poți folosi un selfie stick wireless și să-ți faci singur poze de la distanță încercând diferite abordări.

FOLLOW ME

6. Fă o listă de lucruri pe care trebuie să le faci după ce trece pandemia
Nu în ultimul rând așează pe o listă toate dorințele pe care vrei să le îndeplinești după ce trece pandemia. Această stare de urgență și criză mondială ar trebui să ne pună pe gânduri și să vedem dincolo de aparențe.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Citește și: Greșelile pe care le faci când te epilezi singură acasă
1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.