Cum să SLĂBEȘTI eficient dacă ai peste 40 de ani

Metabolismul tău încetinește cu aproximativ 5% în fiecare decadă a vieții tale odată cu atingerea vârstei de 40 de ani. Aceasta înseamnă că, în medie, femeile trebuie să taie 100 de calorii din dieta lor zilnică doar pentru a rămâne în aceeași formă. Cu toate acestea, există și alte modalități mai ușoare și chiar surprinzătoare de a arde acele calorii, cum ar fi reducerea căldurii la domiciliu.

Am adunat 8 metode eficiente pentru a rămâne într-o formă bună sau a pierde în greutate când ai peste 40 de ani.

1. Fă exercițiile potrivite

Cu încetinirea metabolismului, este important nu numai să faci zilnic 30 de minute de cardio, ci și să incluzi 4 până la 5 sesiuni de antrenament de rezistență pe săptămână.

Fă cel puțin 10.000 de pași pe zi pentru că este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a-ți ajuta metabolismul, pentru a te menține în formă și a-ți ridica moralul.

2. Stabilește obiective realiste

FOLLOW ME

Indiferent cât de atrăgător sună să pierzi jumătate din greutatea ta într-o săptămână „cu o dietă magică / pastilă / centură de slăbit” probabil realizezi că e nerealist. Mai mult, chiar dacă ceva de genul asta ți s-ar întâmpla, ar face mult mai mult rău decât bine corpului tău.

De aceea ar trebui să încerci să pierzi cel mult un kilogram pe săptămână pentru a te scuti de stresul fizic și emoțional asociat cu pierderea prea multă greutate prea repede. Acesta este un obiectiv sănătos și accesibil, care te va ajuta, de asemenea, să îți fixezi un stil de viață sănătos (cum ar fi mâncarea și exercițiile adecvate) și să rămâi în formă pe termen lung.

3. Obține vitaminele necesare

Corpul tău are nevoi diferite de-a lungul vieții. Pentru femeile de peste 40 de ani , este esențial să se includă în dieta lor calciu, vitamina B12, potasiu, magneziu, vitamina D, omega-3 și probiotice.

Și nici nu ar trebui să fie un lucru rău sau neplăcut, deoarece potasiul, de exemplu, poate fi găsit în avocado, caise uscate și, bineînțeles, banane – și trebuie să recunoști că toate acestea au un gust bun. Calciul poate fi extras din migdale și iaurt și poți obține doza necesară de vitamina D pur și simplu de la Soare! Nu este un scenariu atât de oribil! Atâta timp cât porți protecție solară.

4. Respectă un program

Mâncarea regulată, dar frecventă, ar trebui să devină o prioritate. Scăderea meselor scade metabolismul : corpul tău primește semnalul pentru a începe să stocheze calorii în loc să le ardă , și vei obține opusul a ceea ce ai sperat.

Și nu uita că mâncarea unui mic dejun bun este critică, în timp ce gustările de noapte sunt dăunătoare atât pentru stomac cât și pentru greutatea ta.

5. Nu uita să te odihnești

„Somnul de frumusețe” nu este doar bun pentru pielea tale – aceasta ajută și corpul să rămână mai sănătos și mai frumos! Cercetările dovedesc că privarea de somn încurajează creierul să ia decizii nepotrivite (cum ar fi nevoia de o gustare nesănătoasă).

Așa că pune-ți telefonul și computerul deoparte înainte de culcare și permite-ți să dormi cât mai mult posibil!

6. Redu căldura

Este surprinzător dar adevărat: temperaturile mai reci te ajută să arzi grăsimile chiar și în timpul somnului, pentru că corpul tău trebuie să „muncească mai mult” pentru a rămâne încălzit.

Oamenii de știință recomandă păstrarea temperaturii la domiciliu la 19º. Acest lucru poate fi un mod foarte ușor de a pierde mai multe kilograme!

7. Bea suficientă apă

Dacă sunt predispuși la balonare, unii oameni fac o mare greșeală și reduc aportul lor de apă. Dimpotrivă: consumul de apă suficientă te va ajuta să faci față acestei probleme, și nu numai.

Apa ajută la detoxifierea organismului. Dacă bei un pahar de apă înainte de masă vei reduce apetitul și prin urmare, numărul de calorii consumate. Consumul de apă rece te va ajuta să arzi câteva calorii în plus, deoarece corpul tău își va folosi energia pentru a o încălzi. Deci apa este pur și simplu minunată, nu-i așa?

8. Verifică-ți starea de sănătate

Dacă ai peste 40 de ani și încă nu pierzi în greutate în ciuda tuturor eforturilor, înseamnă că ficatul tău are nevoie de detoxifiere sau trebuie să ai grijă de tiroidă. S-ar putea să existe și alte cauze, desigur, dar cele două tind să fie cele mai comune.

În acest caz, ar trebui să te sfătuiești cu medicul tău. Pentru ficat, o schimbare a stilului de viață și a alimentației ar putea fi suficientă, în timp ce problemele tiroidei sunt mai complexe , dar merită totusi să ai grijă de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.