Cum să SLĂBEȘTI fără să te înfometezi – DIETA cu lichide

Pe Internet sunt o mulțime de diete, una promițând rezultate mai bune ca cealaltă. Dar, în realitate, poți slăbi și fără să te înfometezi sau să urmezi o dietă strictă care să îți schimbe complet stilul de viață, la care ai reveni oricum la un moment dat, mai mult sau mai puțin. Și acest lucru este confirmat și de Angelina Jolie, care a slăbit într-un timp foarte scurt, cu dieta cu lichide.

Cum funcționează dieta cu lichide?

Această dietă te ajută să slăbești fără să te înfometezi și îți detoxifiază organismul, eliminând elementele nocive și stimulând scăderea în greutate. Pe parcursul dietei, poți să slăbești cel puțin 4 kg.

Această dietă este bună mai ales pentru persoanele care au probleme digestive, cu o inflamație a tubului digestiv.

Lichidele trebuie să fie consumate la un interval de 2 ore.

Există două moduri în care să urmezi această dietă:

FOLLOW ME

1. Renunți la alimentele solide. În acest caz, sunt permise apa, sucurile naturale strecurate, supele strecurate sau supă cremă , ceaiul, cafeaua.

După acest plan, poți să îți faci meniul după bunul plac, atât timp cât le consumi în stare lichidă. Dieta este una hipocalorică.

2. Înlocuiești o masă sau două cu lichide (supe, sucuri naturale, etc)

În acest caz trebuie să citești cu atenție caloriile, pentru ca alimentele solide pe care le consumi să fie cât mai sărace în calorii.

Poți alege salate cu legume proaspete, carne slabă, omletă, pește, etc. Ca lichide, se pot consuma sucuri naturale de fructe și legume, supe de legume, cu carne.

Dieta cu lichide se ține maxim 3 zile pe lună și se poate repeta atunci când simți nevoia.

Asemănarea cu o altă dietă constă în faptul că și în acest caz, consumul de zahăr, dulciuri, sucuri acidulate sau alcool este interzis.

Desigur, ar fi ideal să discuți înainte cu un medic specialist pentru a fi sigur că această dietă ți se potrivește.

Iată și alte sfaturi pentru a continua să slăbești eficient și după ce ai pus pauză de la dieta cu lichide:

1. Alege pentru micul dejun terci de orz, ovăz

Uită de tot felul de bunătăți din patiserii sau cofetării, sau chiar și mai rău, de mezeluri, dimineața. Pe lângă faptul că te îngrașă, acestea , deși par alimente grele, nu mențin sentimentul de sațietate până la prânz. În schimb, consumă un terci de ovăz, orz sau amarant, deoarece oferă saţietate, un plus de fibre, calorii puţine şi nu generează o creştere bruscă a nivelului de glicemie. Dacă vrei să ai o masă mai gustoase, adaugă și câteva fructe de sezon.

2. Mănâncă murături

Este recomandat să consumi o porție de murături înainte de masă și riscul de îngrășare va fi diminuat. Se pare că oțetul din murături are rolul de a împiedica eliberarea rapidă a unor cantităţi mari de insulină, proces ce are loc mai degrabă atunci când mănânci alimente grele, tip fast food.

3. Bea apă cu tărâţe de psyllium înainte de mese

Poți găsi aceste tărâțe într-un plafar și le poți consuma înainte de o masă, amestecate în apă. Acest amestec îți va conferi un sentiment de sațietate și astfel nu vei mai mânca foarte mult.

4. Bea ceai rooibos

Ceaiul rooibos reduce pofta nejustificată de mâncare. Nu are cofeină, este plin de antioxidanți și are o dulceață naturală, nefiind deci nevoie de îndulcitori artificiali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.