Cum și de ce mi-am convins soțul să își facă asigurare de viață

Zilele trecute v-am povestit pe story că am reușit să îl conving pe Alex să își facă asigurare de viață. Știam amândoi că, mai ales în contextul imprevizibilității vremurilor pe care le trăim, era un lucru pe care trebuia să îl mutam de pe lista noastră de to do (de făcut) pe cea de sarcini rezolvate.

Recunosc că a trebuit să fac ceva muncă de convingere pentru că, deși știm amândoi cât de important e să ai o plasă de salvare, ideea de asigurare de viață i se părea că e un mod negativist de a privi viitorul. Știți deja că eu sunt optimismul în persoană și că nici în cele mai negre scenarii nu îmi doresc să am nevoie să apelăm la ea.

V-am mai spus asta și cu alte ocazii: când vine vorba de bani pe care îi investim în orice ține de sănătate, încerc să fiu prevăzătoare. Am preferat să o fac în speranța că nu voi avea niciodată nevoia de ea. Pentru că e mai bine să nu ai nevoie de ea decât să ai și să nu o ai.

În urma cu doar câteva zile îmi împărtășeam bucuria cu voi și vă povesteam despre cheltuielile mele, hrană, facturi, haine, plimbări, gadget-uri, accesorii și poate, tot felul de alte mofturi pe care nu le amânăm doar din dorința de a fi mai fericiți și mai împliniți pentru câteva clipe – toate sunt pe lista cheltuielilor lunare.

Nimeni nu știe cu certitudine ce îi rezervă ziua de mâine. Ceea ce avem noi pregătit și scris pe lista cu lucruri de făcut reprezintă simple planuri, care pot fi date peste cap în orice moment din cauza unei situații neașteptate.

Ziua de mâine este, cel puțin acum, doar o speranță.

Trăim, în general, așteptând să ni se întâmple lucruri frumoase: să mergem în concediu, să petrecem alături de familie, să luăm prânzul cu prietenii. Dar există oameni care au trăit povești de groază și care trec în prezent prin adevărate drame. Oameni care ar trebui să ne inspire prin forța de care dau dovadă zilnic, să ne facă să ne gândim de două ori înainte să cheltuim toți acei bani fără să îi prioritizăm… Mă refer la oamenii cu boli incurabile, la cei care au dus, la fel ca noi, o viață normală până când o afecțiune depistată întâmplător sau un accident le-a distrus viața.

Ajungând la maturitate mi-am dat seama că întotdeauna, sănătatea ar trebui să fie pusă pe primul loc

Te-ai întrebat vreodată ce ar simți oamenii care te iubesc dacă ție ți s-ar întâmpla ceva rău? Dacă ai descoperi că suferi de o afecțiune gravă, care necesită tratament imediat, dar care este, de cele mai multe ori, extrem de costisitor?

Cu siguranță vestea ar fi una devastatoare pentru ei.

Există o expresie populară conform căreia Paza bună trece primejdia rea.  Poate nu îți dorești să te gândești la aspectele negative, la partea umbrită a vieții. Dar asta nu înseamnă că optimiștii nu se pot pune la adăpost. Nimeni nu are certitudinea că se va bucura de starea de bine până la vârsta bătrâneții. Iar tratamentul pentru afecțiuni grave costă mult mai mult decât își pot permite cei mai mulți dintre noi.

Atunci când ai cumpărat un gadget scump (o tabletă, un telefon sau un laptop, spre exemplu), ai plătit o taxă pentru a-l asigura în cazul deteriorării sau pierderii? Atunci când ți-ai cumpărat sau când ai finalizat construcția locuinței tale, ai asigurat-o?

Mulți dintre voi veți avea un răspuns afirmativ cel puțin pentru una dintre întrebările de mai sus.

Dar sănătatea ta este asigurată?

Dacă răspunsul este nu, ar fi bine să acționezi în acest sens. Ți-ar plăcea să știi că ai un partener puternic, de nădejde, în cazul în care te lovești de o situație dificilă? Acel partener este asigurarea de sănătate. Un partener pe care știi sigur că poți conta la orice oră.

Vorbeam despre prioritizarea banilor, pentru că atunci când vrei să obții ceva cu adevărat, găsești o cale. La fel se întâmplă și în acest caz. Poți pune pe foaie care sunt cheltuielile care ar putea fi anulate(acele mofturi despre care vorbeam). Aduni sumele și obții un total. Total care poate fi distribuit, spre exemplu, către această direcție. 

Și am înțeles atunci că nu există investiție mai importantă decât investiția în tine!

Plătind o sumă lunară pentru polița de asigurare – de viață și de sănătate, nu faci altceva decât să îți asiguri liniștea. Liniștiți vor fi și membrii familiei tale atunci când vor ști că orice s-ar întâmpla, tu ai posibilitatea să rămâi sănătos, alături de ei. 

Și poate te întrebi la ce mă refer când spun orice s-ar întâmpla.

La un accident, spre exemplu. Liniștea și bunăstarea întregii familii pot fi perturbate chiar și de un accident minor- o căzătură soldată cu o fractură osoasă (pentru că trebuie să mergi la medic, ai nevoie de control de specialitate, ecografie și tratament). Dar la un accident care îți poate schimba complet viața te-ai gândit vreodată?

Un astfel de accident are impact atât asupra celui în cauză, dar și asupra celor din jurul său. .  Într-o astfel de situație, de exemplu, o asigurare de viață sau una de sănătate pot fi un sprijin semnificativ..

În cazul în care ești părinte, gândește-te la cum ar arăta viața copilului tău/copiilor tăi, fără tine. Cum s-ar descurca? Cine le-ar plăti școlarizarea? Cine i-ar ajuta să își ducă visurile mai departe și să se dezvolte așa cum o fac acum, lângă tine? În lipsa ta, echilibrul dispare, iar familia ta rămâne fără punct de sprijin.

Asigurarea de viață nu este doar o garanție a bunăstării tale. Este un dar pentru toți cei care te iubesc și vor să te știe în siguranță!

Vezi aici oferta de asigurare de viață Groupama: https://www.groupama.ro/groupama-asigurari

Cel mai important pas pe care trebuie să îl faci, este să iei legătura cu un consultant al unei agenții de asigurări. Vă invit să descoperiți mai multe informații pe site-ul Groupama Asigurări și să nu ezitați să îi contactați dacă simțiți că aveți nevoie de mai multe informații sau să vi se răspundă la întrebări. Consultanții lor sunt foarte amabili și gata să vă îndrume pentru a alege care e cea mai bună opțiune pentru cazul vostru.

În funcție de pachetul pentru care optezi, asigurarea acoperă consult medical, intervenții chirurgicale, dar și decontări ale zilelor de spitalizare la clinici private în țară sau în străinătate-repet, în funcție de caracteristicile poliței pentru care vei plăti.

Gândește-te de două ori la cum vei gestiona veniturile luna următoare. Și amintește-ți că nici eu, dar nici tu, nu știm ce se va întâmpla mâine. Meriți să fii liniștit. Iar această liniște ți-o poți face  cadou optând pentru asigurarea de viață și de sănătate, potrivită nevoilor tale.

Ce trebuie să știi despre asigurarea de viață Groupama 

1. Cum funcționează o asigurare de viață?

Prin discuția cu un reprezentant de vanzari, vei avea posibilitatea să identifici cea mai potrivită acoperire pentru tine. Ai la dispoziție asigurari de bază care pot reprezenta un suport pentru cei dragi, în cazul în care ți se întâmplă un eveniment nefericit, prin care poți economisi suma de bani necesară pentru a-ti îndeplini visele sau pentru a-i asigura copilului tău suportul financiar necesar unui început în viață.

Opțional, poți alege și Asigurari suplimentare flexibile, ce pot fi atașate sau modificate anual, în funcție de nevoile tale de-a lungul perioadei de asigurare.

2. Care este sistemul de plata al primelor?

Cei de la Groupama îți pun la dispoziție o multitudine de modalități de plată, astfel încât tu să o alegi pe cea potrivită pentru tine: plata cu cardul, transferul bancar sau numerar.

Detali privind băncile și conturile specifice poți găsi aici: https://www.groupama.ro/utile/modalitati-de-plata-primelor-de-asigurare

Pentru plata asigurării tale de viață beneficiezi de o perioadă de grație de 30 de zile, timp în care riscurile sunt acoperite de asigurător, indiferent de frecvența de plată aleasă.

3. Pentru ce perioada de timp se poate încheia o asigurare de viață?

Toate produsele de asigurare de viață au ca acoperire principală riscul de deces din orice cauză. Durata minimă a contractului, perioada în care va trebuie să plătești prime de asigurare, în care vei fi acoperit în cazul evenimentelor neplăcute, variază între 3 și 10 ani, în funcție de produsul ales și specificul său. Poți alege și o asigurare pentru care perioada de plată este limitată, dar pentru care beneficiezi de acoperire întreagă viață, așa cum este Asigurarea privată de deces cu plata în “24 de ore”.

4. Cum trebuie procedez pentru primirea sumei asigurate, după încheierea perioadei contractuale?

Pentru contractele cu indemnizație la maturitate (expirarea contractului) este necesar cu minim 45 de zile înaintea dată de expirare a contractului să transmiți completată Cererea indemnizaţie de maturitate (tip) și documentele menționate în aceasta. Reprezentantul de vânzări te va contacta în timp util pentru realizarea acestor demersuri.

5. Ce modificări pot să fac de-a lungul duratei de asigurare?

Pe parcursul derulării asigurării poți modifica ce asigurări suplimentare sunt atașate poliței tale, nivelul de acoperire sau frecvența cu care faci plata. De asemenea, dacă au apărut schimbări ale datelor personale, adresa, număr de telefon, este recomandat să le actualizezi.

Material realizat cu sprijinul Groupama Asigurări.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.