De ce copiii din ziua de azi arată mult mai mari decât sunt. La 17 ani arată de 30

Cu siguranta ai observat ca, in ziua de azi, un copil de 10 ani arata ca un adolescent, iar persoanele de varsta mijlocie arata atat de tinere incat iti vine sa le ceri actul de identitate pentru a te convinge de varsta lor. Aceste lucruri te duc cu gandul la un singur cuvant: accelerare.

Ce presupune conceptul de accelerare?

1. Dezvoltarea. In ultimii 150 de ani, umanitatea a crescut considerabil. Inaltimea medie s-amarit cu 10 cm.

2. Pubertatea apare mult mai devreme. Daca in secolul 19 fetele “cresteau” la 16-17 ani, acumacest fenomen a scazut la 10ani. La fel se intampla si in cazul baietilor, desi la ei estediferenta mai mica decat la fete.

3. Imbatranesti mult mai tarziu decat stramosii tai. In primul rand, asta se intampla din cauzaprogreselor din medicina. Astazi, o persoana varstnica este cea care a atins varsta de 65 deani.

4. Perioada de reproducere creste considerabil datorita maturizarii premature. Varsta medie lacare apare menopauza este de 50 de ani.

FOLLOW ME

5. Constitutia s-a schimbat. Cresterea a fost influentata de lungimea partiii inferioare a corpului.In cazul femeilor, pelvisul scade treptat ca urmare a evolutiei.

Ipoteze privind impactul tehnologiei asupra corpului uman

Cea mai intalnita ipoteza este ca accelerarea este cauzata de realizarile tehnologice ale omenirii, si anume: cresterea zilei datoruta electricitatii, creste temperaturii medie in zonele rezidentiale din cauza incalzirii, dezvoltarea accelerata a medicinii. Aceasta dezvoltare rapida a organismului este o consecinta a influentei chimicalelor asupra ta. Candaceste substante intra in organism, actioneaza ca hormonii.

Efectul alimentatiei

Compozitia calitativa a mancarii s-a schimbat. In mod deosebit, rolul principal il are carnea. Statisticile iti arata ca in secolul 20, o persoana obisnuita manca 23 de kg de carne pe an, in timp ce inzilele noastre consuma 43 de kg pe an. Nu iti spunem in niciun caz sa mananci carne ca sa-ti accelerezi cresterea, dar carnea contine substante care sunt necesare pentru dezvoltarea sanatoasa a corpului.

Problemele maturizarii precare

Procesul accelerarii generatiei tale este estima ca fiind ambigua. Sa te maturizezi prea devreme inseamna sa iti creezi problem sociale. De exemplu, o fata de 11 ani arata ca o femeie bine formata, dar inteligenta sa emotionala si mentala este de nivelul unui copil. Acest lucru da nastere problemelor psihologice, dar si celor de comportament: fata simte dorinte sexuale pe care nu stiecum sa cum sa le gestioneze.

Nu este un secret ca in trecut oamenii erau nevoiti sa se maturizeze mult mai devreme decat acum din cauza nivelului de trai. Formarea unui om ca persoana era mult mai rapida. Astazi, exista o balanta. Fizic, cresti mai devreme, dar psihic si emotional ramai copil pentru mai mult timp. Cercetatorii au descoperit ca o persoana poate fi considerate adult dupa 30 de ani. Nu este un secret ca multi oameni condamna generatia din ziua de azi: tinerii devin independenti prea devreme. Insa, sunt si oamnei care cred ca lucrurile merg in mod normal.

sursa: adme.ru

0 comentarii pe “De ce copiii din ziua de azi arată mult mai mari decât sunt. La 17 ani arată de 30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.