De ce trebuie să te speli cu apă caldă și săpun pe mâini

O profesoară a făcut cel mai dur experiment. Le-a dovedit elevilor săi de ce trebuie să se spele cu apă caldă și săpun pe mâini pentru a elimina bancteriile.

O dată cu apariția sezonului rece, profesoara se săturase să răcească în mod constant. Așadar, a decis să facă un experiment împreună cu clasa la care preda. Astfel, le-a demonstrat copiilor că este necesar să se spele cât mai des cu apă și săpun pe mâini.

Pentru asta a rugat mai mulți copii cu diverse niveluri de curățare a mâinilor să atingă 5 bucăți de pâine albă care au fost luate din aceeași pâine, în același timp. Apoi, au pus pâinea în pungi de plastic individuale pentru a observa ce se întâmplă pe parcursul unei luni.

 

Experimentul care a uimit lumea

Prima bucată a fost frecată pe toate laptopurile din clasă. Cea de-a doua a fost o piesă de control – nu a fost atinsă, a fost introdusă imediat în punga de plastic și etichetată „Proaspăt și neatins”. Cea de-a treia bucată de pâine a fost atinsă de întreaga clasă folosind mâinile fără o pregătire înainte, ci exact așa cum erau ele. Pentru piesa # 4 întreaga clasă și-a spălat mâinile cu apă caldă și săpun și, din nou, a atins felia. Și pentru bucata de pâine # 5, și-au curățat mâinile cu ajutorul unei produse de igienizare pentru mâini și apoi au atins-o.

Experimentul care a uimit lumea

După o lună, prima felie, cea frecată de toate laptopurile arăta cel mai rău. Profesoara a declarat că aparatura este dezinfectată în școala lor, însă pentru acest proiect au dorit să nu o dezinfecteze.

O profesoară

FOLLOW ME

Singurele felii care nu avea bacterii pe ele au fost felia #2, cea neatinsă(doar luată și sigilată) și felia #4 cea atinsă de mâinile toturor elevilor după ce s-au spălat cu apă și săpun. Astfel copiii au înțele motivul pentru care este necesar să-și curețe mâinile cât mai des.

De ce trebuie să te speli cu apă caldă și săpun pe mâini

 

O profesoară

Exemplul #3, felia „mâinile murdare”, după acestă lună a fost acoperită de o creștere spectaculoasă de mucegai. Nu a fost nevoie de nicio explicație suplimentară.

Experimentul care a uimit lumea

Un lucru interesant este faptul că exemplarul #5 – felia atinsă de mâinile dezinfectate cu „dezinfectant de mână” – s-a dovedit că are și o mulțime de bacterii. Acesta este un exemplu clar că igienizatorul de mâini nu poate înlocui spălarea corectă a mâinilor cu săpun.

 

Citește și: Topești grăsimea corporală plimbându-te. Program pentru persoanele fără timp și fără atracție către sport

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.