Drob și pască raw, miel care nu îngrașă!

Trăim vremuri pline de dileme, nu? Vremuri în care până și una dintre cele mai apreciate plăceri ale omenirii – mâncatul, suferă tot felul de modificări. Ce era ieri bun, azi nu mai e.

Marea mea dilemă, ca și a voastră în prag de sărbători e cum facem cu faimoasa masă îmbelșugată. Mai e salata de boef vedetă? Sau o prind din urmă semințele de chia?ela-craciun-pasti

 

De Crăciun l-am rugat pe Valentin Vasile, antrenor de fitness și consultant în nutritie, să ne vorbească despre cum să facem pentru a nu ne îngrășa de sărbători. Găsiți aici cele 8 reguli de aur pentru sărbători fără kilograme în plus.

Pentru că am primit feedback pozitiv, semn că v-a plăcut, am reluat discuția și pentru Paști și am aflat cum se fac drobul, mielul și pasca astfel încât să nu ne crească nici colesterolul, nici burtica și nici coapsele 😀 .

Masa de Paști pentru omul modern și ocupat are tot miel și drob dar făcute cum vedeți mai jos.

Vă doresc poftă bună și griji puține precum kilogramele!

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

 

Drob cu linte și ciuperci

Ingrediente:
Linte roșie – 250g (o cana)
Ciuperci Champignion – 250g
Morcov – 1 bucata (100g)
Ceapă – 1 bucata (100g)
Ceapă verde – 1 legatura (50g)
O legătură de pătrunjel
O legătură de mărar
Ulei de măsline – 20 ml (2 linguri)
Ouă – 5 bucati (2 crude pentru legat compoziția și 3 fierte tari)
Sare și piper după gust.
Mod de preparare:

Puneți lintea la fiert adăugând două căni de apă peste cana de linte (spălați în câteva ape lintea în prealabil). Lăsați să fiarbă 15-20 min și apoi scurgeși bine. Tocați în cuburi mici ciupercile, ceapa și morcovul și sotați-le timp de 10 minute într-o tigaie non-adezivă, în 2 linguri de ulei de măsline, apoi adăugați compoziția peste linte.

Spălați bine ceapa verde și verdeața, tocați-le mărunt și adăugați-le peste restul de ingrediente. Adăugați sare și piper, și 2 ouă bătute apoi amestecați intreaga compozitie. Intr-o tava pentru chec adaugati un sfert din compozitie apoi asezati ouale fierte tari si rasturnati si restul compozitiei. Dati la cuptor pentru 40 de minute la temperatura de 150 grade.  Cantitatea de drob obtinuta: 1 kg.

 

Pulpă de miel la cuptor
Ingrediente:

1 pulpă de miel
5 căței de usturoi
2 foi de dafin
2 pahare de vin alb
rozmarin
sare
piper
mentă
ulei
Mod de preparare:

Într-un vas încăpător se pun căței de usturoi zdrobiți, foi de dafin, rozmarin, piper, sare după gust, ulei, mentă tocată și se amestecă până la omogenizare. Carnea de miel se va ține în această marinată o jumătate de zi, la frigider. Apoi se introduce într-o tavă, se unge cu ulei și se rumenește la cuptor timp de 2-3 ore la foc mic.

Este de preferat să folosim în special acele ierburi amare de genul rozmarinului, salviei sau cicoarei. Aceste ierburi amare ajută și stimuleaza digestia și mai ales secreția bilei.

Pască/cheesecake vegan
Ingrediente aluat pască:

180 g de nuci de macadamia (sau o combinație de nuci și/sau macadamia)
90 g curmale
80 g miez de cocos neîndulcit
un vârf de cuțit de sare de mare
Ingredientele umpluturii albe de pască:

170 g de caju
180 ml de zeamă de lămâie
300 g de sirop de agave sau de miere
95 g ulei de cocos
o linguriță de extract de vanilie
60 ml de apă, daca simți că ai nevoie pentru combinarea ingredientelor însă folosește cât mai patina apă posibil
Ingredientele pentru toppingul de fructe:

300 g de căpșuni congelate
90 g curmale

Mod de preparare:
Combinaţi nucile de macadamia, sarea şi curmalele într-un blender (nu adaugă cocoşul). Preparaţi nucile şi curmalele până în momentul în care sunt bine combinate însă încă este aerată compoziţia.
Pregătiţi recipientul pentru cheesecake (sau pur şi simplu un vas yena) şi tapetaţi cu cocoş fundul recipientului că un prim strat. Ideea este aceea de a uşura scoaterea cheesecake-ului din tigaie, cocoşul nu va permite prăjiturii să se lipească de fundul tigăii.
Adăugaţi apoi compoziţia de nuci de macadamia şi curmale în tigaie pentru formarea aluatului.
Combinaţi toate ingredientele pentru umplutură de crema de brânză într-un blender cu viteză mare şi blenduiti-le. Adăugaţi cât mai puţină apă pentru legarea compoziţiei şi adăugaţi compoziţia peste aluat.
Puneţi prăjitură în frigider timp de aproximativ o ora pentru a se întări.
Între timp, combinaţi căpşunile şi curmalele în blenderul cu viteză mare şi lasă-ţi-le să se amestece până când se încorporează. Adăugaţi această mixtură peste compoziţia de brânză care era la frigider deja de o ora şi puneţi din nou în frigider acest cheesecake raw. Lăsaţi cheesecake-ul raw la frigider până când prinde consistentă (aprox 5 ore).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.