Greșeli pe care le faci atunci când te speli pe cap și îți îngrașă firele de păr mult mai repede

Nu îţi descurci părul înainte de şamponare

rapunzel-2929913

Un păr excesiv de încurcat şi de încărcat cu produse de styling are nevoie de ajutor. Are nevoie de susţinere. Aşadar, nu uita: descurcarea părului înainte de şamponare ajută foarte mult la curăţarea şi îngrijirea corectă a acestuia. Ceea ce înseamnă şi că îl poţi manevra mai uşor.

Nu îţi uzi suficient de bine părul înainte de șamponare

hair-in-shower-gif-9490184

Mai exact? Din cauza lipsei de apă nu se formează spumă şi astfel tinzi să aplici mai mult şampon decât este necesar. Iar asta este de nedorit, pentru că şampoanele sunt în general concentrate şi mult nu înseamnă şi bine.

Folosești mereu acelaşi tip de şampon

giphy-1123122

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Alternează o dată la câteva luni şamponul: când cel pentru păr vopsit, când cel pentru păr hidratat. În funcţie de nevoile părului, de structura lui, pentru ca părul să nu se obişnuiască cu aceleaşi ingrediente şi să nu rişti să ai o acumulare nedorită la nivelul scalpului şi părului.

Aplici prea mult/puţin balsam/mască

freesarcasticaddax-8631866

Tratamentul nu se aplică niciodată pe scalp, la rădăcină, în cazul în care nu este un tratament special pentru scalp. Orice tratament mască sau balsam se aplică numai pe suprafața firelor de păr, într-o cantitate moderată, după șamponare şi după ce ai îndepărtat excesul de apă cu un prosop prin tamponare, nu prin frecare.

Nu freca scalpul agresiv cu unghiile

suzyshampoo-5493850

Masarea se face doar cu buricul degetlor, delicat, cu mişcări circulare, pentru a curăța scalpul de impurităţi şi pentru a stimula uşor circulaţia sangvină la nivelul capilalelor. Masând cu unghiile, vei agresa scalpul şi părul, producând chiar şi răni.

Nu clăti cu apă fierbinte

mulan-bath-3468424

Atenţie! Apa prea fierbinte usucă părul şi scalpul. Apa ceva mai rece este mult mai indicată, ajută la sigilarea cuticulei şi aduce luciu şi o culoare durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.