Labneh cu semințe – un deliciu libanez pentru o siluetă frumoasă

Dragii mei, pentru că vremea de afară ne încurajează să stăm mai degrabă în casă decât să ne încercăm norocul pe drumuri, vă propun să ne petrecem frumos și util acest timp. Laura Adamache ne arată din nou o rețetă culinara delicioasă care ne va ajuta să ne păstrăm silueta. Labneh este o cremă libaneză obținută din iaurt scurs pentru circa 24 ore. Dacă în rețeta originală regăsim mentă și uleiul de măsline,  astăzi vă propun o variantă dietetică, dar la fel de gustoasă, cu semințe și iarba ciorii.

Ingrediente

 • 500 g iaurt degresat
 • ½ linguriță sare de Himalaya
 • ½ linguriță de iarba ciorii
 • 100 -150 g mix de semințe (floarea soarelui, dovleac, nuci, sâmburi de pin)

Mod de preparare

 1. Pentru început, prăjim semințele într-o tigaie antiaderentă neunsă, pe foc moderat, pentru 2-3 minute. După ce semințele se răcesc, le tocăm cu cuțitul în bucățele potrivite.
 2. Tapetăm o sită cu găuri mici cu o bucată de tifon ușor umedă și o poziționăm deasupra unui vas adânc.
 3. Punem iaurtul în sită și îl lăsăm să se scurgă 24 ore, în frigider.
 4. După perioadă de repaus, iaurtul va căpăta o consistență cremoasă.
 5. Cu mâinile ușor umede, formăm mici biluțe de cremă de iaurt și apoi le tăvălim prin mixul de semințe.
 6. Le așezăm pe o farfurie și le introducem în frigider. Le servim după o oră.

Cum facem iaurtul acasă

Chiar dacă găsim în magazine o ofertă destul de generoasă de iaurturi, este foarte simplu să îl facem acasă. Avem nevoie doar de lapte, un iaurt cu fermenți lactici activi și un termometru de bucătărie.

Ingrediente

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
 • 1 l lapte degresat
 • 6 linguri iaurt degresat

Mod de preparare

 1. Punem laptele într-o crăticioară, pe foc mic. Când laptele atinge 37-38°C (laptele nu trebuie să depașească  40°C pentru că fermenții lactici devin inactivi după această temperatură), stingem focul.
 2. Amestecăm iaurtul cu 3-4 linguri de lapte cald și apoi îl adăugăm în lapte. Amestecăm până la omogenizare.
 3. Punem iaurtul în borcane, le închidem bine și le punem într-un loc cu o temperatură constantă de cca 35°C, pentru 12 ore minim. Cel mai indicat este cuptorul în care lăsăm becul aprins.
 4. După ce iaurtul capată o consistență cremoasă, mutăm borcanele în frigider. Îl consumăm în 2-3 zile

Poftă bună!

Această rețetă ne-a fost propusă de Laura Adamache – Retete culinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.