Mi-am făcut club de slăbit

Ştiţi cum se spune: primăvara natura revine la viaţă şi tot primăvara este un anotimp bun pentru a face lucruri noi. Iar eu, după o iarnă cu peripeţii, am hotărât să mă aventurez într-o provocare maximă pentru mine: o dietă de detoxifiere, purificare şi slăbire, sper eu ;). Unii spun că este cea mai grea dietă din istoria regimurilor: Oshawa. Cine ştie despre ce este vorba, cred că deja mă compătimeşte şi se gândeşte cum am să rezist. Timp de 10 zile voi mânca doar 4 cereale, apă şi sare.

Am citi mult despre ea, m-am documentat bine înainte şi am şi ok-ul a două bune prietene nutritioniste: Ruxandra Plesea şi Ramona Ţintea. Îi tot dau târcoale de ceva vreme, dar parcă nu mi-am luat inima în dinţi să o pornesc. Cel mai tare mă sperie lipsa cafelei de dimineaţă. Apoi lipsa dulciurilor. În ultima lună am tot amânat şi spuneam mereu „de luni”, „de luni”, „de luni”. Doar că acea luni nu prea avea de gând să vină. Ce m-a determinat foarte tare săptămâna trecută a fost cântarul. Pe cuvânt că m-au speriat cele 60 de kilograme. Nu am mai avut niciodată greutatea asta, în afara celor două sarcini.

În timpul acesta am tot povestit prietenilor despre ce vreau să fac şi au decis şi ei să se alăture demersului meu. Unii vor să slăbească, alţii doar detoxifiere.

Mă bucur foarte tare că îi voi avea alături, singură nu cred că aş reuşi să „supravieţuiesc” nici două zile. 🙂 Prima aş consider-o zi de post negru, în a doua aş fi mâncat orez, dar din a treia aş fi spus „adio”. Aşa că ne-am strâns 6 fete şi am creat un grup pe whatsapp- CLUBUL AMBIŢIOŞILOR. De săptămâna trecută şi până azi s-au mai alăturat încă 5 fete şi un domn.

Grupul l-am făcut lunea trecută şi mă gândeam să începem de miercuri. Una dintre fete a zis că mai bine să începem de luni, atunci când începe şi Postul Paştelui. Alta a zis că vrea să începem cât mai repede, dar când a conștienitizat că va trebui să mănânce doar patru tipuri de cereale ne-a spus că mai are multe bunătăţi în frigider şi „nu se simte pregătită să le arunce, dar nici nu are cui să le doneze, aşa că se va mai bucura de gustul lor”. Poftim cu cine mi-am făcut echipa de slăbit. 🙂

Oricum, am decis să începem de azi, 27 februarie. Până la urmă este foarte bine pentru că tot din această zi începem Postul mare şi v-am mai povestit despre beneficiile postului.

Deocamdată avem moralul ridicat, am fost dornici să începem, ne-am organizat şi lista de cumpărături cq la carte. Le-am trimis-o pe whatsapp şi când au văzut cât de subţire este, au început miştourile. Nu vă exagerez dacă vă spun că de fiecare dată când văd că au mai scris ceva, deja zâmbesc. Când citesc, râd cu lacrimi. Sper că aşa va fi şi de azi în colo.

Dar lăsând partea haioasă la o parte, cred că ideea aceasta cu dietă ţinută în grup ne va ajuta pe fiecare dintre noi. Se spune că orice greutate e mai uşor de suportat în doi, iar noi suntem acum unsprezece. Sunt convinsă că dacă cineva va fi trist, irascibil, nemulţumit din cauza regimului sau din altele motive, va fi cineva care să strălucească de energie şi să il ajute.

Sâmbătă am avut plăcută surpriză să ni se alăture şi un domn. Nu ştiu cum va ieşi din această situaţie, dar el sigur are şanse mari să slăbească, fie că ţine dietă, fie că ne suportă. Vom vedea, eu am mare încredere că ne va încuraja să nu dăm iama în platourile cu prăjituri după cele 10 zile de cură.

Ce aşteptări am eu?

  1. Să scap de toxinele pe care le-am acumulat.
  2. Să îmi schimb puţin modul de viaţă în sensul că mi-aş dori să mă pot odihni mai bine.
  3. Să îmi îmbunătăţesc starea de spirit.
  4. Să scap de 3-4-5-6 kilograme 🙂

Habar nu am ce va ieşi din această experienţă, însă sunt convinsă că ceva vom avea de câştigat fiecare dintre noi. La final, le voi pune să îmi spună cum li s-a părut şi lor, fetelor.

Una peste alta, dieta Oshawa este una destul de greu de ţinut. În primul rând pentru că trebuie să te setezi mental pe acest ţel, apoi faptul că nu mai ai voie să mănânci nimic din tot ceea ce mâncai până acum. Practic, pe durata celor 10 zile se consumă exclusiv cereale cu energie yang: orez, grâu, mei, hrişca, fierte, măcinate ori sub formă de turtițe sau terci, preparate ca şi mămăligă, în orice combinaţie sau cantitate, singurul ingredient admis fiind sarea. Se bea doar apă plata sau apă de izvor.

Principiile dietei Oshawa:

  1. Se bazează pe faptul că trebuie să mâncăm alimente care sunt într-un echilibru perfect cu mediul înconjurător, fiind astfel evitate toate bolile.
  2. Dieta Oshawa trebuie adaptată fiecărui sezon, numai în sezonul rece trebuind consumate alimente care se prepară la foc.
  3. Se comsuma exclusiv alimente naturale.
  4. Este bine să aibă următoarea compoziţie: 70% până la 90% din hrană să fie reprezentată de cereale.

Cum acţionează acest regim: curață organismul de impurităţi, eliberează traseele energetice din corp permiţând curgerea energiei, creeză o limpezire şi o claritate considerabilă a minţii, îmbunătăţeşte digestia, reglează secreţiile hormonale, tenul devine curat şi luminos

Pentru voi, cei de acasă, care va gândiţi cât de greu/uşor ne va fi, o să postez zilnic pe Instagram Stories tot ce voi mânca în fiecare zi. Veţi afla acolo cum mă simt, ce pofte am, câtă energie am şi orice alte efecte pe care regimul Oshawa îl are asupra organismului şi al psihicului meu. Iar în fiecare dimineaţă voi trece testul cântarului.

Dacă aveţi întrebări, nu ezitaţi să îmi scrieţi, eu va aştept cu mare drag, în fiecare zi pe blog, pe Facebook sau pe Instagram.

Mulţumesc, Lemonade Photo pentru că m-ai „făcut” cu forme 🙂 Cred că îmi place de mine mai mult în varianta naturală :))


PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.