Oțetul de mere: nouă beneficii pentru păr și piele

Contrar credinței populare, oțetul de mere nu ne ajută la pierderea în greutate. Dar ne poate ajuta în rutina de frumusețe: de la prevenirea acneei și până la întărirea și protejarea stratului de lac de unghii sau vindecarea vânătăilor și tonifierea pielii.

1. Calmant pentru piele

Adăugați opt uncii de otet de mere la o cadă de baie umplută cu apă caldă și afundați-vă în ea timp de 15 minute. Având în vedere că nivelul pH-ului de oțet de mere este similar cu nivelul pH-ului din stratul superior al pielii, aceasta se înmoaie și ajută la restabilirea echilibrului.

2. Tonic facial
Se amestecă o lingură de oțet de mere și două căni de apă. Umeziți un tampon de vată și frecați fața demachiată și uscata pentru a strânge pielea. Nu clătiți (mirosul se va risipi repede). Alfa-hidroxi-acizii naturali din oțet și acidul acetic vor stimula circulația și vor minimiza porii.

3. Ajută la clătirea părului
Se amestecă două linguri de oțet de mere cu o cană de apă și se folosește pentru a clăti părul după șamponare. Acidul acetic din oțetul de mere va curate firul și ne ajută să avem rădăcini lucioase.

4. Remediu pentru arsurile solare
Se amestecă o ½ ceașcă de otet de mere și patru cești de apă. Un prosop curat se îmbibă cu acest amestec și se aplică pe pielea arsă de soare. Oțetul de mere ajută la echilibrarea pH-ului pielii, grăbește vindecarea și previne apariția bășicuțelor.

FOLLOW ME

5. Remediu pentru tăieturile cauzate de bărbierit sau epilat

Umeziți un tampon de vată cu oțet de mere și treceți peste zona cu probleme. Pentru lovituri mai grave aplicați mai întâi un strat de miere pe care îl lăsați să acționeze cinci minute, apoi clătiți, uscați și ulterior aplicați oțetul. Proprietățile anti-inflamatorii ale oțetului de mere calmează pielea iritată și acidul acetic catifelează pielea.

6. Tratament anti-mătreață

Se amestecă părți egale oțet de mere și apă. Masează scalpul înainte de șamponare. Puteți turna, deasemenea, o linguriță oțet de mere în șamponul pe care îl folosiți regulat. Oțetul de mere are proprietăți naturale anti-fungice de combatere și atenuare a mătreții. În plus, restabilește PH-ul stratului de protecție al scalpului pentru a împiedica dezvoltarea fungilor.

apple-cider-vinegar-acne-treatment

7. Tratament pentru zgîrieturi

Înmuiați un tampon de vată în oțet de mere și fixați-o cu un bandaj. Lăsați să acționeze timp de o oră. Pentru vânătăi ungeți apoi cu gel de arnică. Proprietățile anti-inflamatorii ale oțetului de mere calmează pielea rănită iar acidul acetic crește circulația și, implicit, vindecarea.

8. Tratament pentru înțepăturile de țânțari

Umeziți un tampon de vată cu oțet și treceți peste înțepătură. Vă veți simți imediat mai bine. Acizii din oțet neutralizează mâncărimea în timp ce proprietățile sale de echilibrare a PHului măresc viteza de vindecare.

9. Anihilează mirosurile neplăcute ale picioarelor

Se amestecă o cană oțet de mere cu patru cești de apă într-un lighean în care timp de 15 minute țineți picioarele. Proprietățile antiseptic și antifungice ale oțetului de mere ajută la dezinfectarea picioarelor.

 

3 comentarii pe “Oțetul de mere: nouă beneficii pentru păr și piele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.