Patru alimente care îți taie pofta de dulce;)

Cea mai mare problemă pe care o am de Sărbători e desigur cantitatea imensă de dulciuri. Cozonaci, ciocolată, plăcinte, rulouri, bomboane…Să mai zic? 😀

Chiar dacă nu mâncăm foarte mult avem tendința de a gusta din toate (deși nu ne e foame…). Medicii susțin că până și această ciuguleală ne poate aduce kilograme în plus și ne poate crea un disconfort abdominal teribil.

Iar apoi…încercați să mai intrați în rochia de Revelion…:S Dar, pe lângă moderație, ca să scăpăm de abdomenul umflat, avem la îndemână o serie de alimente gustoase pe care le-ați adăugat sigur pe lista de cumpărături în nenumărate rânduri.

Așadar, să ne împrietenim cu:

Ovăzul: e micul-dejun ideal pentru că dă repede senzația de sațietate și tine de foame. Ovăzul are șase grame de proteine la suta de grame și e bogat în fosfor, potasiu, seleniu, magneziu și fier. Ne protezează sistemul cardiovascular: un studiu al American Journal of Lifestyle Medicine concluzionează că reduce colesterolul și riscul de boli de inimă.

Perele: conțin pectină și ca și merele absorb foarte multă apă. Ajută digestia, scad colesterolul și reglează absorbția zahărului. De asemenea, coaja perele conține antioxidanți.

FOLLOW ME

Varza de Bruxelles: este bogată în fibre și ne tine sătui cîteva ore bune. Ajută la detoxifierea organismului și este anti-cancerigenă. La aburi, fiartă, rumenită ușor – atenție, nu o preparați termin timp îndelungat. Își va pierde valoarea nutrițională.

Portocalele: excelentă sursă de vitamina C, A, B-complex, potasiu și calciu. Știți stratul alb de sub coajă? Nu îl decojiți, consumați-l. E bogat în pectină și vitamin C.

Și chiar dacă dăm iama în platoul cu prăjituri cu foi fine, măcar să nu uitați când începeți bătălia cu kilogramele că vi le-am scris aici;). Ne taie pofta de mâncare și ne țin…subțireeeeleeee. Să îmi spuneți dacă v-au ajutat!

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.