Rețetă supă cremă de praz – trucul care o face cremoasă

Prazul este unul dintre ingredientele mele preferate în bucătărie și îmi place să îl integrez în o mulțime de preparate.

Prazul este un aliment bogat în nutrienți (excelentă sursă  de vitamina K, vitamina C, vitamina A și acid folic), minerale (potasiu, fier și calciu) și antioxidanți.

Are proprietăți antiinflamatorii, sprijină sistemul imunitar și susține digestia.

Rețetă supă cremă de praz

Ingrediente:

300 g praz
100 ml lapte
1 linguriță ulei de măsline
1 cubuleț unt
150 g cartofi
sare, după gust

Modalitate de preparare:

 

O servim alături de crutoane, pe care le puteți face acasă foarte ușor: tăiați pâine în cubulețe, presărați puțin ulei de măsline și condimente și lăsați la cuptor câteva minute, să se rumenească.

Ingredientul meu secret este laptele, care face supa mult mai cremoasă și îi dă un gust rafinat.

Găsiți mai multe idei de rețete rapide și delicioase în cartea mea – 365 de mese fără griji, 101 rețete ușoare pentru diversificare și copii mofturoși – avizate de nutriționist. Pe lângă rețete, veți găsi în carte și sfaturi de la specialiști în nutriție cu privire la alimentația copiilor de la diversificare până în adolescență.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă ți-a plăcut, îl poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Un comentariu pe “Rețetă supă cremă de praz – trucul care o face cremoasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.