Prazul este unul dintre ingredientele mele preferate în bucătărie și îmi place să îl integrez în o mulțime de preparate.
Prazul este un aliment bogat în nutrienți (excelentă sursă de vitamina K, vitamina C, vitamina A și acid folic), minerale (potasiu, fier și calciu) și antioxidanți.
Are proprietăți antiinflamatorii, sprijină sistemul imunitar și susține digestia.
Rețetă supă cremă de praz
Ingrediente:
300 g praz
100 ml lapte
1 linguriță ulei de măsline
1 cubuleț unt
150 g cartofi
sare, după gust
Modalitate de preparare:
Vezi această postare pe Instagram
O servim alături de crutoane, pe care le puteți face acasă foarte ușor: tăiați pâine în cubulețe, presărați puțin ulei de măsline și condimente și lăsați la cuptor câteva minute, să se rumenească.
Ingredientul meu secret este laptele, care face supa mult mai cremoasă și îi dă un gust rafinat.
Găsiți mai multe idei de rețete rapide și delicioase în cartea mea – 365 de mese fără griji, 101 rețete ușoare pentru diversificare și copii mofturoși – avizate de nutriționist. Pe lângă rețete, veți găsi în carte și sfaturi de la specialiști în nutriție cu privire la alimentația copiilor de la diversificare până în adolescență.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă ți-a plăcut, îl poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Mulțumim pentru rețetă, voi face și eu.