Sfaturi de curățenie: Cum cureți grătarul din cuptor

Dacă tot suntem obligați să stăm în casă ce putem face toată ziua? Mâncăm, ne uităm la emisiunile preferate și facem curățenie. Curățarea cuptorului, mai ales când este foarte murdar nu este deloc cea mai atrăgătoare activitate. Noi vă oferim câteva trucuri care o să vă facă treaba mai ușoară.

În primul rând trebuie să verificăm dacă cuptorul are program de autocurățare. Dacă răspunsul este da, trebuie să respectați indicațiile din manualul de utilizare. Dacă cuptorul tău nu are acest program, ar fi bine să pregătești terenul cu câteva ore înainte, minim 2-3. Pune grătarul cuptorului la înmuiat în chiuvetă cu apă fierbinte și detergent de vase. Apoi, pulverizează pe toată sufrafața interioară a cuptorului soluție de curățat, nu uita și de interiorul ușii. Soluția trebuie lăsată să acționeze pentru a înmuia grăsimea. Dacă te apuci imediat de frecat s-ar putea să muncești în zadar.

Pasul doi, după ce ai dat cu soluție în cuptor și lași să acționeze, va fi curățarea grătarului sau grătarelor dacă ai mai multe. Să ne amintim că îaninte să dai cu soluție în interiorul cuptorului ai lăsat grătarul la înmoi. Acum te poți apuca să îl freci bine bine cu un burete abraziv. Este recomandat să folosești o pereche de mănuși din cauciuc.

Sfaturi de curățenie: Cum cureți grătarul din cuptor

Mergem mai departe și ajungem la pasul trei. După ce ai făcut lună grătarul, te apuci de interiorul cuptorului. Freacă puțin și vezi dacă murdăria se ia greu sau ușor. Cu un prosob bine umezit șterge apoi tot interiorul cuptorului, iar dacă treaba e destul de complicată ar fi bine să mai dai cu soluție și să o lași din nou să acționeze o oră – două.

După ce ai reușit să cureți toată grăsimea din interiorul cuptorului tot ce mai rămâne de făcut este să lustruiești și să usuci cuptorul. Pentru acest lucru vei avea nevoie de prosoape de bucătărie rezistente.

După ce ai reușit să vezi prin ușa cuptorului fără probleme, poți pune la loc grătarul. Îninte de asta șterge-l și pe el cu un prosop de bucătărie.

FOLLOW ME

Asta a fost tot! Dacă voi știti alte trucuri de curățare scrieți în comentarii. Partea bună este că după atâta muncă poți uita măcar pentru o lună de curățarea cuptorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.