Uite ce înseamnă dacă planta ta are vârful frunzelor maro

Uite ce înseamnă dacă planta ta are vârful frunzelor maronii

Plantele în locuințe nu sunt doar o sursă de aer curat și de frumusețe. Unele dintre aceste plante de apartament au și beneficii uimitoare. Despre asta am discutat în alte articole cum ar fi Beneficiile Aloe Verei sau Cum te poate ajuta acest pomișor de apartament să atragi bună-starea în viața ta.

Astăzi vom discuta despre motivele pentru care vârful frunzelor plantelor devin maro. Unul dintre motive, dar și cel mai frecvent este din cauza apei. Apa de la robinet nu este doar apă așa cum avem intenția să spunem. Haideți să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce înseamnă apa și care sunt diferențele. De exemplu, cultivatorii de plante de interior au pompe care atrag apa direct de la sol, de la sursă. Spre deosebire de apa care se întâlnește la robinetul fiecăruia dintre noi, această apă luată direct din pământ nu a fost tratată în spațiile locale de tratare a apei. Unii oameni, adună și curăță apa înainte de a o folosi. Prin a curăța nu ne referim la a adăuga chimicale, ci de a observa complexul molecular al apei. Aceasta se fac cu ajutorul unui robot care permite trecerea doar moleculelor bune de apă, păstrând impuritățile. În timp ce apa de la robinet este tratată cu clor și flour, plantelor nu le fac bine aceste minerale. Nu vă gândiți acum că dacă udați florile cu apa de la bucătărie, acestea vor muri, însă în timp rezultatul va fi uscarea frunzelor la vârfuri.

Alte motive pentru care plantele au pete maro pe frunze:

– Dăunători precum: acarienii, păianjenii și alți dăunători;
– Prea mult îngrășământ;
– Prea multă apă care duce la putregaiul rădăcinilor plantelor;
– Nu este suficientă apă;
– Arsură chimică;
– Boli ale plantelor, cum ar fi mucegaiul pudrat, pata frunzelor bacteriene și boli fungice;
– Prea multă lumină directă a soarelui;
– Circulație defectuoasă a aerului;
– Neavând suficiente substanțe nutritive (deficiență de calciu, deficit de magneziu, deficit de fier, deficit de fosfor).

Cum poți obține apă bună?

  • Cea mai ușoară modalitate de a vă ajuta să obțineți apă „bună” sau „mai bună” pentru plantele dvs. este să completați un recipient cu apă din chiuvetă și să lăsați-l să stea peste noapte. Acest lucru va permite cel puțin clorul să se disipeze.
  • Multe persoane folosesc apă distilată, deoarece îi lipsesc substanțele chimice găsite în apa de la robinet.
  • Călătorii de plante profesioniste trebuie să se ocupe de utilizarea și mișcarea apei tot timpul. Unii dintre ei nu au probleme și alții sunt o luptă.
  • Dacă vă confruntați cu sfaturi de rumenire a plantelor, încercați să stabiliți puțin apă în noaptea precedentă.
  • A ajuta să opriți posibilele dureri de cap ale petelor brune cauzate de clor și fluor este doar o modalitate pentru a vă bucura mai mult de plantele voastre.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

FOLLOW ME

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

0 comentarii pe “Uite ce înseamnă dacă planta ta are vârful frunzelor maro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.