Un băiat pe nume Crăciun + filme de Crăciun pe care să le vedeți cu copiii

Acum că s-a încheiat weekendul nostru prelungit, încerc să fiu cât mai productivă următoarele zile, să rezolv repede tot ce am de făcut, pentru că în două zile ne întoarcem din nou la zile mai relaxate, apoi ne pregătim de Moș Nicolae, mai clipim de două ori și vine și Crăciunul.

Nu știu cum a zburat timpul anul acesta, dar dacă stau să trag linie, sunt foarte fericită de parcursul lui. Pe plan personal a fost poate cel mai bun an al meu pentru că am reușit să stau mai puțin pe telefon, să învăț să spun nu, așa cum vă povesteam la începutul anului în articolul „Dacă nu e un DA clar, atunci e un NU clar”, să stau mai mult cu copiii mei, să mă implic în multe proiecte, dar să lucrez mai eficient, pentru că mi-am dorit să mă îndrept puțin mai mult către conceptul de  slow living.

Ultimele 5 zile aș spune că au fost exact ce trebuie, pentru că mi-am dorit mult să fac numai lucruri să-mi aducă bucurie.

Alesia și Bibi au fost la Sinaia, am rămas acasă numai cu Nicholas și mi-am petrecut fiecare zi alături de el: ne-am jucat, am ieșit în parc, am râs. Sâmbătă a fost poate cea mai frumoasă zi, pentru că vâzându-se singur acasă a știut de la început că mami și tati sunt acolo doar pentru el. 

Ne-am fi dorit să dormim mai mult, recunosc. Dar ne-a dat Nicho trezirea la 7 jumătate când a venit și s-a băgat între noi în pat. Am crezut că îl mai păcălim puțin după ce îi dăm lăpticul, dar n-a fost chip. Ca să mai moțăim puțin am pornit televizorul și am intrat pe Netflix. Aveam pe lista de recomandări filmul „Un băiat numit Crăciun” și l-am pornit. Deși era pentru copii mai mari, Nicholas l-a privit cu mare atenție, mai ales că personajul principal din film se numea to Nikolas. 

Filmul este inspirat de cartea cu același nume scrisă de Matt Haig și spune povestea unui băiețel ce trăiește alături de tatăl său într-o căsuță sărăcăcioasă din Finlanda, dar căruia nu îi e teamă să creadă în magie. În film aflăm cum Nikolas devine Moș Crăciun, dar și că adevărata magie a Crăciunului este bunătatea, un dar de care ne putem bucura cu toții.

Cred că bunătatea se învață în primii ani de viață, de acasă. Noi, părinții, ar trebui să fim niște modele pentru copiii noștri. Nu e greu să înveți un copil să fie bun. Dacă noi, adulții, ne purtăm cu răutate, cu înverșunare, lăsăm comentarii urâte, facem remarci răutăcioase, înjurăm în trafic, ne certăm cu toată lumea, suntem urâcioși sau morocănoși, cum să avem pretenția că lumea din jurul nostru poate fi mai bună?

Poate că unii dintre noi se gândesc „nu se schimbă nimic dacă sunt doar eu mai bun”. Dar dacă fiecare dintre noi ar fi și cu 5% mai bun astăzi decât a fost ieri, și-ar putea aduce fiecare partea de contribuție și om cu om am face o lume întreagă de oameni BUNI.

Acum câțiva ani am rămas marcată de o întâmplare care m-a făcut să-mi dau seama de cât de diferiți suntem în funcție de modelul pe care l-am făcut în viață. Un copil nu știe să facă diferența între bine și rău. Un copil se comportă așa cum vede că se comportă oamenii din jurul lui și tratează realitatea lui ca pe o normalitate. 

Eram în Sinaia, ne plimbam și a venit la noi un copil care cerșea. Era micuț, îmbrăcat subțire, blajin. S-a apropiat de el un grup de alți copii cerșetori care au început să arunce cu pietre în el și să îi vorbească urât. Mi s-a rupt sufletul în două… Nu existau diferențe sociale între ei și totuși erau complet diferiți…

O să spun de câte ori va fi nevoie: copiii fac exact ce văd acasă. Nu îi spui unui copil că trebuie să fie bun, îi arăți cum e să fii bun. Și e bine și dacă uneori ne amintește de asta chiar și un film. De multe ori se întâmplă ca ceea ce vedem sau ce citim să aibă un impact emoțional asupra noastră, să ne trezească sentimente pe care să le transmitem mai apoi copiilor. 

Vă recomand cu tot dragul acest film, e perfect să îl vedeți într-o seară de weekend cu cei mici. Nicholas a fost foarte încântat de film și mă întreba tot timpul: „Nikolas e bun? Nikolas a luat jucăriile să le ducă la alți copii?”. Va fi pentru voi momentul perfect să le vorbiți copiilor despre bunătate și generozitate.

Bunătatea se învață acasă. Bunătatea se învață în familie.

Arătându-i copilului tău că ești bun și blând, așa va fi și el. Doar în felul acesta o să avem parte de o lume mai bună.

Alte filme superbe de Crăciun pe care vi le recomand:

Polar Express

The Grinch

 

 

Klaus

 

Jingle Jangle: A Christmas Journey

 

Singur acasă

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Un comentariu pe “Un băiat pe nume Crăciun + filme de Crăciun pe care să le vedeți cu copiii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.