Utilizări neașteptate pentru o lămâie, de la trucuri de frumusețe la trucuri de curățenie

Utilizări neașteptate pentru o lămâie, de la trucuri de frumusețe la trucuri de curățenie

Lămâile sunt, foarte probabil, cel mai versatil lucru pe care îl poți avea în bucătărie.

Oficial o boabă, un hesperidium de fapt, lămâile îți pot transforma gătitul, sănătatea, starea de spirit, casa și multe altele.

Ieftine și disponibile pe tot parcursul anului, ele chiar vă pot îmbunătăți viața.

Modalități de a vă curăța casa cu lămâie

Curățați-vă în profunzime cuptorul cu microunde

Puneți coji de lămâie într-un castron pe jumătate plin cu apă, gătiți la foc mare timp de cinci minute, apa va fierbe și aburul de lămâie își va face treaba. Scoateți și ștergeți interiorul cu o cârpă.

Dezinfectați plăcile de tocat

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Frecați o jumătate de lămâie peste plăcile de bucătărie spălate pentru a le steriliza în mod natural, apoi clătiți-le cu apă.

Este o modalitate bună de a utiliza o jumătate de lămâie după ce ați stors sucul.

Albește-ți hainele

Când vă spălați rufele albe, adăugați suc de lămâie pentru a spori acțiunea de albire a detergentului de rufe ales.

Scăpați de molii

Cojile uscate de lămâie sunt un factor natural de descurajare a moliilor. Aruncați doar câteva în garderoba dvs. sau legați-le într-o cârpă de muselină și atârnați-le în dulap.

Scapă de calcarul din toaletă

Preveniți o toaletă înfundată și petele maro inestetice datorate calcarului turnând suc de lămâie în rezervorul rezervorului și în vasul de toaletă. Lăsați câteva ore, apoi trageți apa.

Utilizări ale lămâii pentru frumusețe

Adăugați reflexii naturale

Pentru un păr sărutat de soare, într-o zi însorită, picurați suc de lămâie pe părul ud, pieptănați-l cu vârful degetelor, apoi stați la soare lăsând părul să se usuce natural. Deși se remarcă mai ales pe culorile mai deschise ale părului, toate firele de păr vor fi mai strălucitoare.

Exfoliați pielea

Pregătiți un exfoliant neabraziv pentru tenul dumneavoastră amestecând în jur de trei lingurițe de suc proaspăt de lămâie bogat în vitamina C cu o lingură de zahăr.

Masează cu vârful degetelor cu mișcări circulare – zahărul se va dizolva – clătește și usucă-ți fața. Continuați cu rutina preferată de îngrijire a pielii.

Înviorează-ți unghiile

În timp ce unghiile pictate arată minunat, dacă nu faceți pauze între ele, unghiile pot începe să se îngălbenească.

Frecați o felie de lămâie pe unghii, lăsați să acționeze până la zece minute, clătiți, apoi aplicați o cremă hidratantă bună.

Renunță la mătreață

Amestecă câteva linguri de suc proaspăt de lămâie cu ulei de măsline cald și masează-ți scalpul. Lăsați să acționeze timp de 15 minute, apoi șamponați și clătiți.

Sucul de lămâie va îndepărta mătreața, în timp ce uleiul de măsline hidratează scalpul. Încercați acest lucru o dată pe săptămână.

Sfaturi de gătit cu lămâie

Pregătiți un condiment indispensabil combinând două linguri de pătrunjel cu frunze plate, tocat fin, două linguri de tarhon proaspăt, tocat fin, doi căței de usturoi, zdrobiți, coaja de la o lămâie și o șalotă, tocată fin, și un vârf de cuțit de sare de mare.

Păstrați zahărul brun moale

Puneți coaja unei jumătăți de lămâie cu zahărul brun într-un recipient închis ermetic. Zahărul va absorbi umiditatea din coaja de lămâie și va rămâne moale.

Păstrați intacte ouăle fierte tari

Acoperiți cojile de ouă în suc de lămâie înainte de a le fierbe pentru ouăle fierte tari – și decojirea cojii va fi mai ușoară.

Faceți brânză moale

Pentru a face o brânză moale, aduceți la fierbere un litru de lapte gras, adăugați un vârf bun de sare și 100 ml de suc de lămâie. Se ia de pe foc, amestecând continuu până când se încheagă, se strecoară printr-o pânză de brânză peste un bol și se strânge pânza de brânză până când rămâne o bilă de brânză moale.

Se înlocuiește sarea cu lămâia

Dacă urmați o dietă cu conținut scăzut de sodiu, atunci gustul proaspăt al coajei de lămâie sau un strop de suc de lămâie este alternativa perfectă la sare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.