10 întrebuințări ale plantei de Aloe Vera pe care nu le știai

Aloe vera este una dintre plantele minune care nu ar trebui să-ți lipsească din casă. Nu e deloc greu de întreținut, iar beneficiile pe care le are sunt cu adevărat surprinzătoare.

Cum poate fi utilizată planta de Aloe Vera în tratamentele de frumusețe și pentru uz extern

1. Stimulează creșterea părului:  se taie o frunză pe jumătate, se scurge uleiul, se masează pe scalp și se lasă să acționeze 30 de minute, apoi se spală părul și se aplică balsam. Este recomandată utilizarea acestui tratament o dată pe săptămână.

2. Elimină mătreața: amestecă gel de aleo vera cu lapte de cocos și câteva picături de ulei de germeni de grâu și lasă-le să acționeze 20 de minute pe scalp după ce ai spălat părul o dată, apoi repetă procesul de spălare.

3. Curăță petele de pe ten: urmează un tratament cu aloe vera și zeamă de lămâie și poți scăpa rapid de ele. Lasă amestecul să acționeze 10-15 minute, apoi clătește fața cu apă rece. Pentru a ajunge la rezultatele dorite, urmează tratamentul măcar o lună.

4. Curăță pielea: amestecă gelul de aloe vera cu zaț de cafea și folosește amestecul ca pe un scrub. Gelul de aloe vera va comnbate efectul abraziv al cafelei și-ți va lăsa tenul catifelat.

5. Ameliorează aspectul vergeturilor: amestecă un sfert de pahar de gel aloe vera și conținutul a 4 capsule de vitamina E și 2 capsule de viatmina A. După ce ai obținut o compoziție omogenă, depozitează amestecul la frigider. Aplică acest amestec pe piele prin mișcări circulare și clătește după 10 minute.

FOLLOW ME

6. Tratament de strălucire pentru păr: Adaugă gel de aloe vera în șamponul tău și va conferi părului o strălucire naturală.

7. Calmează iritațiile de după epilare: Pentru că are un efect hidratant, cicatrizant și calmant, gelul de aloe vera calmează cu ușurință iritațiile produse după epilare. Aplică gel de aloe vera pe zonele afectate și clătește cu apă rece.

8. Calmează arsurile solare: Aplică un strat subțire de aloe vera pe suprafața inflamată. Aceasta va calma disconfortul, va grăbi vindecarea și va preveni deshidratarea pielii.

Cum poate fi folosită planta de aloe vera pentru uz intern

  • are efect laxativ: gelul de aloe vera  obținut de la două frunze se pune într-un pahar de limonadă făcută în casă, ori suc de portocale/ grepfruit și se consumă 2-3 lingurițe pe zi.
  • ajută digestia: sucul de aloe vera poate contribui la echlibrarea digestiei, planta fiind recunoscută pentru puterea de curățare a tractului digestiv.

0 comentarii pe “10 întrebuințări ale plantei de Aloe Vera pe care nu le știai

  1. Sorin S says:

    Poate planta cea mai plina de sanatate care exista. Obisnuiesc sa beau regulat suc de aloe vera. Am folosit acest produs de la mai multe firme, insa in ultimii ani am inceput sa folosesc gel de aloe vera concentrat de la firma LIfe Care. Pentru mine este cel care a dat cele mai pozitive rezultate. De obicei il comand de la un distribuitor Life Care care detine site-ul http://www.magazin-naturist.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.