13 puncte de presiune care stimulează metabolismul și accelerează pierderea în GREUTATE


Acupresura este o formă antică de masare a unor puncte de pe corpul tău pentru a ajuta la fluxul de energie, în conformitate cu o teorie tradițională medicală chinezească. Doar prin apăsarea unora dintre punctele energetice ale meridianului pe corpul tău, poți rezolva mai multe probleme. Această practică are aproape 2000 de ani, iar experiența multor oameni dovedește că poate ajuta și la pierderea în greutate.

Iată 13 puncte de presiune care ajută la restabilirea fluxului de energie la organele care afectează pierderea în greutate. Fă acest masaj simplu zilnic, iar corpul tău îți va mulțumi. Una dintre cele mai importante reguli atunci când faci acupresură este să fii calm și relaxat. Înainte de a începe rutina, fă niște exerciții de respirație pentru a face oxigenul să curgă prin corpul tău.

1. În partea de sus a trapezului

Acest punct este situat pe spatele tău unde gâtul întâlnește umerii și este în linie directă cu mamelonul. Pune presiune pe acest loc timp de un minut, apoi repetă pe partea opusă a corpului. Repetă zilnic.


1-16-600x330-3213315

2. Podul nasului

Privește în oglindă și găsește locul de acupresură între ochi și podul nasului. Masează zona care duce de la ochi spre nas.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

2-17-600x326-2945865

3. Între sprâncene

În mod instinctiv, mulți aplică presiune și se masează în acea zonă când sunt obosiți, iar acest lucru poate dovedi că acupresura funcționează. Găsește locul dintre ochi, care este doar puțin peste podul nasului și apasă ușor pentru un minut.

4. Osul pieptului

Zona deasupra plexului celiac, amplasat pe sânul tău, este un alt punct de important care te poate ajuta să restabilești energia și să scazi în greutate. Apăsă punctul indicat timp de un minut. Repetă zilnic.

3-17-600x409-6255270

5. Ureche

Aplică presiune și masează timp de un minut în punctul de pe față, imediat lângă ureche.

6. Abdomen

Abdomenul tău are multe puncte de presiune care pot activa un flux de energie mai rapid, făcând astfel mai facilă pierderea în greutate. Dar trebuie să cauți un anumit punct – este situat cu 2 degete în jos de la buric. Masează acest loc timp de un minut. Repetă zilnic.

5-18-600x300-7710832

7. Cele 2 puncte din partea superioară a abdomenului

Aceste 2 puncte sunt situate chiar sub piept în zona în care este stomacul. Masează burta de jos în sus. Repetă zilnic.

8. Cot

Partea interioară a cotului este un alt loc de acupresură. Aplică presiune timp de un minut.

9. Genunchi

Genunchii tăi sunt, de asemenea, foarte importanți pentru acupresură. Aplică presiune pe fiecare parte a lor, zilnic.

10. Gleznă

Partea exterioară și cea interioară a gleznei sunt punctele de acupresură pe care ar trebui să le masezi zilnic timp de cel puțin un minut pentru a obține cele mai bune rezultate.

 

11. Buza superioară

Zona de deasupra buzei superioare este ceea ce cauți atunci când faci un masaj de acupresură pe față. Aplică o presiune timp de un minut.

12. Mână

După ce ai terminat cu masajul acupresură pe cap, pe corp și pe membre, îndreaptă-ți atenția către mâini. Există un loc exact între partea exterioară a mâinii și degetul mare. Masează-l timp de un minut pe zi.

7-16-600x426-6339353

13. Picior

Picioarele nu sunt bune doar pentru mersul pe jos, ci și pentru un metabolism și o sănătate mai bună în general.

8-16-600x268-1290549


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.