În linii mari, există regula consumului de proteine când suntem la dietă. Ne susțin mușchii, ne dau energie adică ne alimentează metabolismul.
Ca să vă vin în ajutor, m-am pus pe căutat și avem de unde să alegem:
Migdalele: ideale pentru gustări. Doza recomandată o reprezintă cam cât putem cuprinde în palma făcută căuș. Taie pofta de dulce și ne satură rapid.
Semințele de dovleac: presărate peste pîinea prăjită de la micul dejun sau peste bolul cu cereal.
Ouă: sunt ideale pentru a tine în frâu glicemia și pentru a stopa pofta de dulce.
Iaurt: adăugat la cereale la smoothie sau mâncat simplu, reglează glicemia. De evitat cel cu zahăr adăugat.
FOLLOW ME
Carne de vită: bogată în fier și în proteine, necesară dacă facem exerciții fizice pe fondul dietei alimentare.
Pește gras: somonul și sardinele sunt bogați în omega-3, grăsimi bune.
Linte: bogate în proteine și fibre.
Humus: gustarea perfecta pe biscuiți integrali.
Quinoa: săracă în gluten, e o alternativă la orez sau la alte cereal. Proteinele și fibrele țin foamea la distanță.
Foto credits: bodyandsoul.com