
Scris de Ela Crăciun la 08 septembrie 2015
În linii mari, există regula consumului de proteine când suntem la dietă. Ne susțin mușchii, ne dau energie adică ne alimentează metabolismul.
Ca să vă vin în ajutor, m-am pus pe căutat și avem de unde să alegem:
Migdalele: ideale pentru gustări. Doza recomandată o reprezintă cam cât putem cuprinde în palma făcută căuș. Taie pofta de dulce și ne satură rapid.
Semințele de dovleac: presărate peste pîinea prăjită de la micul dejun sau peste bolul cu cereal.
Ouă: sunt ideale pentru a tine în frâu glicemia și pentru a stopa pofta de dulce.
Iaurt: adăugat la cereale la smoothie sau mâncat simplu, reglează glicemia. De evitat cel cu zahăr adăugat.
Carne de vită: bogată în fier și în proteine, necesară dacă facem exerciții fizice pe fondul dietei alimentare.
Pește gras: somonul și sardinele sunt bogați în omega-3, grăsimi bune.
Linte: bogate în proteine și fibre.
Humus: gustarea perfecta pe biscuiți integrali.
Quinoa: săracă în gluten, e o alternativă la orez sau la alte cereal. Proteinele și fibrele țin foamea la distanță.
Foto credits: bodyandsoul.com