Din ce ne luăm proteinele când suntem la dietă

În linii mari, există regula consumului de proteine când suntem la dietă. Ne susțin mușchii, ne dau energie adică ne alimentează metabolismul.

Ca să vă vin în ajutor, m-am pus pe căutat și avem de unde să alegem:

Migdalele: ideale pentru gustări. Doza recomandată o reprezintă cam cât putem cuprinde în palma făcută căuș. Taie pofta de dulce și ne satură rapid.

migdale

Semințele de dovleac: presărate peste pîinea prăjită de la micul dejun sau peste bolul cu cereal.

seminte

Ouă: sunt ideale pentru a tine în frâu glicemia și pentru a stopa pofta de dulce.

Iaurt: adăugat la cereale la smoothie sau mâncat simplu, reglează glicemia. De evitat cel cu zahăr adăugat.

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

Carne de vită: bogată în fier și în proteine, necesară dacă facem exerciții fizice pe fondul dietei alimentare.

Pește gras: somonul și sardinele sunt bogați în omega-3, grăsimi bune.

Linte: bogate în proteine și fibre.

linte

Humus: gustarea perfecta pe biscuiți integrali.

humus

Quinoa: săracă în gluten, e o alternativă la orez sau la alte cereal. Proteinele și fibrele țin foamea la distanță.

q

Foto credits: bodyandsoul.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.