Cea mai ușoară DIETĂ: dieta scandinavă – MĂNÂNCI și slăbești

Nutriționist și director al companiei de biotehnologie Susie Vengel (daneză Suzy Wengel ) a creat o dietă care s-a dovedit a fi atât de populară și eficientă, încât ulterior planul de alimentație a fost numit cel mai ușor de urmat din lume. Și întregul principiu al acestei diete a fost prezentat în paginile cărții „Dieta Scandi Sense” .

Îți vom spune de ce este această dietă este mai bună decât oricare alta și de ce medicii o consideră incredibil de simplă.

Ce este această dietă și de ce este „cea mai simplă”?
Simplu, pentru că nu trebuie să numeri caloriile, se calculează raportul de proteine, grăsimi și carbohidrați.

Regula de bază – fiecare masă trebuie să constea în porții de 4 tipuri de produse (de mărimea unui pumn): 1 + 1 proteine și carbohidrați + 2 portii de legume + 1 lingură grăsimi.

Aceasta înseamnă că nu este nevoie să numeri calorii sau să cântărești porții, ceea ce poate fi dificil dacă lucrezi mult sau ești pe drum.

Inițial, Susie a dezvoltat o dietă pentru ea însăși. Iată ce spune ea: „Când dieta ta este greșită, deși tu poți să pierzi în greutate, în același timp te simți rău și se reflectă în: culoarea pielii, starea părului, durerea de cap.

FOLLOW ME

După nașterea celui de-al doilea copil, am luat kilograme în plus, de care nu puteam să scap. Am cântărit aproape 100 kg (este foarte mult, cred că ești de acord) și am folosit zeci de diete pentru a pierde în greutate. Problema a fost că am pierdut de trei ori câte 20-25 kg, dar după câteva luni am câștigat din nou greutate și chiar mai mult.

Mi-am dat seama că restricțiile stricte provoacă supraalimentarea și mi-am alcătuit propriul plan de nutriție. Timp de 10 luni de dietă am pierdut aproape 40 kg. Acum cântăresc 60 kg. Greutatea mea a fost stabilă deja de 6 ani. „

„În stânga – înainte, cântărind 98 kg. În dreapta, o poză recentă la 61 kg. „

Potrivit doctorului, o persoană care urmează dieta scandinavă poate pierde o medie de 0,5 până la 1,5 kg pe săptămână.

Vestea bună este că încă poți să bei câte un pahar de vin roșu, să mănânci o farfurie de spaghete și să gătești în ulei. Femeile care urmează dieta scandinavă consumă în medie 1.500 kcal, bărbații – 2.000 kcal (în acest caz nu este nevoie să le numeri).

Cum arată dieta?

Pentru a-ți ușura treaba, pe Instagram, folosind hasgtag-ul #sensekost vei găsi 45 000 de fotografii cu rețete delicioase și, desigur, feluri de mâncare utile.

Mai jos e un exemplu de meniu pentru micul dejun, prânz și cină.

1. Mic dejun

Legume (2 porții): mai multe roșii cherry și mazăre.
Proteină (1 porție): 2 ouă.
Carbohidrați (1 porție): 1 felie de pâine.
Grăsimi (1 linguriță): Unt (pe pâine).
1 ceașcă de cafea cu lapte.

2. Prânz

Legume (2 porții): morcovi, castraveți, ardei, roșii, ciuperci.
Proteină (1 porție): pate, ou, o bucată de bacon.
Carbohidrați (1 porție): pâine.
Grăsimi (1 linguriță): Brânză.

3. Cină

Legume (2 porții): morcovi, pătrunjel, sparanghel.
Proteină (1 porție): carne 60 g
Carbohidrați (1 porție): un pahar de vin.
Grăsimi (1 lingură de zahăr): Sare Béarnaise, puțin unt, în care legumele sunt prăjite.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.