Prăjitură de casă cu mac și cremă de vanilie

Prăjitură de casă cu mac și cremă de vanilie

Prăjitură de casă cu mac și cremă de vanilie. Dacă vanilia e preferata ta, iar macul printre dinți nu te deranjează, această prăjitură este perfectă pentru tine. Alături de cei dragi vă puteți bucura de cel mai delicios și cremos desert.

Ingrediente:

Pentru blatul cu mac:

– 6 albușuri;
– 180 g zahăr;
– 250 g mac măcinat;
– 80 g făină 000;
– un praf de sare;
– zahăr vanilat sau esență de vanilie;
– 30 ml ulei.

Pentru blatul cu cocos:

– 3 albușuri;
– 80 g zahăr;
– 100 g cocos;
– 50 g făină;
– un praf de sare;
– zahăr vanilat sau esență de vanilie;
– 20 ml ulei;
– 80 ml lapte.

Pentru crema de vanilie:

– 500 ml lapte;
– 6 galbenusuri;
– 150 g zahăr;
– 65 g faina sau 30 g amidon;
– miezul de la 1 baton de vanilie;
– 1 varf de cutit de sare;
– 250 g unt min 82%.

Pentru decor:

FOLLOW ME

-fulgi de nucă de coco/ ciocolată albă rasă

Citește și: Rețetă vișinată de casă cu alcool – Rețeta pas cu pas

Mod de preparare:

Începem prin a prepara foile de mac. Pentru acestea vom împărți cantitatea în două și vom coace două foi astfel: mixăm albușurile cu un praf de sare până se fac spumă. Se adaugă apoi zahărulmixând până când se topește. Peste punem macul amestecat cu făina. Amestecăm cu o lingură pentru a nu se lăsa bezeaua. Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru aproximativ 10 minute, într-o tavă dreptunghiulară(20*30 cm) tapetată cu hârtie de copt.

Pentru foia de bezea mixăm spuma albușurile cu un praf de sare. Se adaugă zahărul mixând până se topește și bezeaua devine ferma și lucioasă. Adăugăm cele 2 linguri de ulei, amestecăm din nou lingura. Coacem bezeaua la fel ca și foile cu mac, în aceeași tavă și aceeași temperatură.

Pentru cremă pregătim o crăticioară cu fund dublu. Mixăm spuma gălbenușurile cu zahărul, adăugăm praful de budincă, apoi laptele. Punem pe foc mic amestecând mereu până când obținem o budincă. O luăm de pe foc, acoperim cu folie alimentară și lăsăm să se răcească.

Untulmoale la temperatura camerei îl mixăm puțin, iar apoi îl încorporăm treptat, câte o lingură, în budinca rece. Crema rezultată o împărțim în 3.

Pentru asamblare: Foaie mac -> cremă -> foaie bezea -> cremă -> foaie mac -> cremă -> ciocolată albă rasă sau fulgi de nucă de cocos.

Prăjitura se dă la frigider pentru minim 3 ore, apoi se feliază cu un cuțit trecut prin apa fierbinte, șters de apă.

Citește și: Rețetă de chec: Ai nevoie de 4 ouă, 8 linguri de făină, 8…

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.