7 MINCIUNI pe care ȘEFII le folosesc pentru a te plăti mai PUȚIN

Fiecare persoană care a căutat o slujbă bună știe că angajatorii știu cum să-și facă oferta să pară mai atractivă decât este în realitate.

Iată câteva dintre trucurile pe care șefii le folosesc la interviu pentru a ascunde cât de mult îi vor costa noi angajați:

1. Plata


Trucul: la interviu ți se spune cât vei primi, dar nu ți se spune cât ți se va scădea din salariu pentru taxe.
Ce să faci: verifică întotdeauna dacă salariul discutat e cel brut sau cel net.

2. Avansarea în carieră


Trucul: ți se promite că vei avansa în carieră dacă muncești din greu, dar numai anumiți oameni sunt favorizați.
Ce să faci: află adevărul despre avansarea în carieră de la colegii tăi.

3. Responsabilitatea materială

FOLLOW ME


Trucul: ești făcut responsabil pentru datoriile celorlalți angajați, iar acestea ți se opresc din salariu.
Ce să faci: nu semna un contract care conține o cauză în legătură cu niște responsabilități material care nu au nicio legătură cu tine.

4. Biroul


Trucul: interviul are loc într-un birou luxos al companiei, dar ajungi să lucrezi într-unul care arată de parcă ar fi o pivniță.
Ce să faci: întreabă, lăsând timiditatea deoparte, unde vei lucre mai exact.

5. Penalizările


Trucul: salariul tău e redus pentru că ți se aplică penalizări fiindcă întârzii, pentru că ai prea multe pauze de cafea sau țigară ori pentru alte infracțiuni.
Ce să faci: cere-ți banii care au fost scăzuți din astfel de motive. Genul acesta de amenzi e ilegal.

6. Timpul peste program


Trucul: ar trebui să muncești 8 ore pe zi, dar de fapt muncești 10-12 fără să fii plătit suplimentar.
Ce să faci: vorbește cu ceilalți angajați ai companiei despre această problemă.

7. Concluzia


Angajatorii nu sunt interesați să îți îmbunătățească experiența, ci să aibă cea mai bună persoană pentru cea mai mica sumă de bani.

sursa: brightside.me

Citește și: 7 PONTURI pentru a nu fi PĂCĂLIT de ESCROCI

În fiecare zi, escrocii găsesc noi moduri de a avea acces la informațiile despre contul tău bancar pentru a te jefui. De aceea, e important să fii vigilent. Iată câteva sfaturi pentru a te proteja:

1. Cumpărăturile online: plata pentru bunuri sau servicii inexistente
Pentru a evita această situație, cumpără bilete, bunuri sau servicii de pe site-uri web deținute de producători, reprezentanți de vânzări autorizați sau de operatori de transport.

2. Înșelătorii filantropice
Donarea de banii pentru cauze umanitare e la modă, dar ai grijă să nu fie o înșelătorie. Colectarea de fonduri nu se face prin intermediul unor conturi private sau anonime. Pentru a aflu dacă anumiți indivizi spun adevărul, chiar și o conversație scurtă poate fi de folos.

3. Librăriile electronice care spun că au orice carte vrei
Ca să nu plătești pentru un produs inexistent, folosește surse online bine cunoscute și de încredere atunci când te abonezi sau comanzi o versiune printată a vreunei cărți.

4. Înșelătoria cu slujba de vis
Ai grijă la descrierile de slujbe care sună prea bine: combinațiile de genul „salariu ridicat”, „nu e necesară experiența”, „orar de lucru flexibil” sau „part-time” ar trebui să ți se pară suspicioase de la început.

5. Virusuri
În cazul unui atac cu viruși, totul se întâmplă automat, iar tot ce trebuie să facă potențiala victmă e să descarce un program pe calculator sau telefon. Nu deschide fișiere și nu da click pe link-uri necunoscute, chiar dacă par sigure.

6. Skimmers
Acestea sunt aparate confecționate acasă ce îți iau datele de pe card. Pot consta în camere mini, tastaturi suprapuuse sau chiar bancomate întregi false. Uneori deghizarea e atât de bună încât nici angajații băncii nu știu de ilegalitate. Inspectează cu atenție bancomatul, să nu aibă piese lipite cu superglue sau bandă adezivă și nu folosi bancomatele din străzi necunoscute sau pasaje.

7. Bunuri contrafăcute
Încearcă să cumperi numai de la magazinele online bine-cunoscute și de încredere. Inspectează cu grijă produsul când ajunge acasă și compară-l cu fotografii de pe site-ul producătorului.

sursa: brightside.me

Citește și: 4 lucruri pe care le-ai IGNORAT până acum! Uite AȘA poți avea mai mulți BANI!

Să înţelegi unde se duc banii tăi şi să încerci să economiseşti puţin în fiecare lună poate fi o sarcină dificilă. Cumpărăturile neprevăzute te pot lăsa cu buzunarele goale mai devreme decât te gândeai.

Iată câteva reguli simple, dar foarte eficiente pentru a-ți plănui cu grijă bugetul familial și personal:

1. Metoda 50/30/20

Aceasta e potrivită pentru cei care au un venit stabil, dar nu pot pune bani deoparte. Folosește 50% din salariu pe lucrurile de bază (utilități, mâncare), 30 % pe lucruri mai puțin importante, dar necesare (TV, Internet, haine) și restul de 20% pune-l deoparte pentru cheltuieli neprevăzute, cadouri, etc.

2. Metoda simplă

Aceasta e pentru cei care nu vor să-și impună niște limite stricte. Împarte bugetul în două – cheltuieli permanent și bani pentru tot restul. În prima categorie intră lucrurile esențiale (mâncarea, chiria, etc.), în cea de-a doua toate lucrurile fără de care ai putea trăi (ieșirile la cafenea, restaurant, concerte, cinema, cumpărăturile etc.)

3. Metoda bugetului de bază

Această metodă se potrivește celor fără un venit stabil și celor care vor să economisească. Gândește-te cât de mult din bugetul minim lunar cheltuiești pe necesități – toți banii în plus pot servi la îndeplinirea unor scopuri pe termen lung, pot fi economisiți sau cheltuiți pe niște premi neașteptate, precum sunt cadourile sau ieșirile în oraș.

4. Metoda alocației săptămânale

 Potrivită celor care rămân pe neașteptate fără bani înainte de ziua salariului și pentru cei care vor să economisească. Gândește-te cât din bugetul lunar vrei să cheltuiești și cât vrei să economisești. Împarte primii bani în 4 săptămâni și lasă deoparte o alocație pe care să o chetuiești pe ce vrei. E interis să depășești limita lunară.

Citește și: Ce ZODII au noroc la BANI în 2017

Anul 2017 este unul foarte bun pentru toți românii! Problemele din ultimii ani se vor termina rapid și în curând le vei da uitării. Horoscopul anului nou este foarte generos și viitorul este unul promițător!

Iată cum vei sta cu banii în anul 2017:

Berbec

Anul 2017 va fi unul excepțional pentru Berbeci din punct de vedere financiar. Vor avea parte de mulți bani, pe care va trebui însă să știe să-i gestioneze și să-i mai și economisească.

Taur

Taurii vor câștiga bine în 2017. Până prin august s-ar putea să se simtă stresați, dar nu trebuie să lase pesimismul să câștige.

Gemeni

2017 va fi un an satisfăcător pentru Gemeni. Le va merge bine în carieră, dar s-ar putea să vrea să fac și o schimbare.

Rac

2017 va fi un an complicat în ceea ce privește partea financiară, dar greutățile s-ar putea transforma în șanse dacă nativii vor ști să profie de creativitate și să muncească în echipă.

Leu

Deși vor câștiga bine, s-ar putea să simtă că banii nu sunt suficienți. Ar trebui să învețe să pună bani deoparte.

Fecioară

În 2017 este posibil ca Fecioarele să fie promovate sau să primească o mărire de salariu până în martie. De asemenea, s-ar putea și să își schimbe carera.

Balanță

Balanțele își vor respecta numele și vor echilibra planul familial și cel profesional, care va fi satisfăcător.

Scorpion

2017 va fi un an imprevizibil pentru Scorpion, de aceea ar trebui să fie cu ochii în patru și să evite împrumuturile.

Săgetător

Săgetătorii trebuie să se gândească foarte bine, fiindcă ceea ce își doresc nu le va aduce foarte mulți bani, iar ceea ce le va asigura un câștig substanțial nu este pe placul lor.

Capricorn

Capricornii trebuie să fie mai responsabili în ceea ce privește munca, dacă vor să aibă satifacții.

Vărsător

Vărsătorii nu își vor mai pune cariera pe primul loc în acest an, pentru că vor câștiga suficient și se vor putea dedica familiei.

Pești

Peștii vor găsi un loc de muncă în care vor câștiga mai mult, dar vor și cheltui destul, pentru concediu sau amenajări interioare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.