9 modalități inedite de a folosi aspirina pe care cu siguranță nu le știai!

Cu siguranță ai în casă o aspirină. Bună la aproape orice, e bine să nu o iei după ureche. 

Pentru că eu nu sunt medic și toate sfaturile pe care le dau în măsură de medicamentație sunt avizate de un specialist înainte, îți vorbesc astăzi despre câteva trucuri pe care s-ar putea să nu le știi.

Iată așadar, 9 idei non-medicale pentru a folosi aspirina:

1. Întinerește pielea

Combină 3 tablete de aspirină cu un sfert de cană de apă și o linguriță de miere, apoi lasă amestecul pe față timp de 10 minute și clătește cu apă caldă. Aplicată pe față reduce umflarea, roșeata și acneea prin eliminarea celulelor moarte ale pielii.

2. Menține florile pentru ma multă vreme

Ne place atunci când primim un buchet de flori și ne pare rău dacă se usucă repede. Adaugă o aspirină în apa în care le-ai pus și te vei bucura mai multă vreme de frumusețea lor.

3. Îndepărtează petele de transpirație

Amestecă 2-3 aspirine cu apă caldă și toarnă amestecul obținut peste pată, lăsându-l să acționeze 2-3 ore. Apoi spală normal.

4. Restaurează culoarea părului

Pentru că e vară și stăm în piscină sau în apa mării, s-ar putea să apară efecte negative asupra părului nostru. Ca să salvezi situația, trebuie să dizolvi 6-8 aspirine într-un pahar cu apă caldă, să freci soluția de părul tău și să o lași să acționeze 10-15 minute.

FOLLOW ME

5. Usucă coșurile

Din păcate, până și oamenii trecuți de adolescență se mai confruntă cu câte un coș din când în când. Pentru că nu e o idee așa bună să le stoarcem, aspirina ne poate ajuta să le uscăm. Zdrobește o aspirină și adaugă peste ea puțină apă. Aplică pasta obținută pe coșul enervant și las-o să acționeze câteva minute. Aceasta va reduce roșeața și va calma umflătura. 

6. Tratează bătăturile

Zdrobește 5-6 aspirine și adaugă suc de lămâie cât să obții o pastă. Aplică amestecul obținut pe zona afectată și învelește piciorul într-un prosop cald. Lasă aspirina să acționeze cel puțin 10 minute înainte de a clăti.

 7. Combate mătreața

Zdrobește 2-3 aspirine și adaugă-le în cantitatea de șampon pe care o folosești pentru o spălare. Lasă compoziția să acționeze câteva minute, clătește și spală-te cu șampon simplu.

8. Calmează înțepăturile

Vara, țânțarii și muștele sunt la tot pasul. Dacă aveți o piele sensibilă și atacurile lor vă lasă urme, aplicați pudră de aspirină pe zonele afectate.

9. Curăță grăsimea de pe oale

Zdrobește câteva aspirine și amestecă-le cu suc de lămâie. Cu această combinație, grăsimea nu are nicio șansă!

Care truc ți se pare util? 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.