Rețeta bunicii: Prăjitură din foi de napolitană cu cremă de rahat și lămâie. Ne-o amintim din copilărie fiind una dintre cele mai gustoase prăjituri și destul de ușor de preparat De altfel este destul de ieftină.
Pentru aceasta aveți nevoie de:
– 6 foi de napolitana (19/27 cm)
– 750 g rahat
– 1 lamaie
– 200 g unt
FOLLOW ME
Pască fără aluat 🥮 Rețeta asta se face extrem de ușor, de asta o aleg de fiecare dată. INGREDIENTE: ✨ 90 grame făină
✨ 75 grame griș
✨ un praf de sare
✨ 750 grame brânză dulce
✨ 675 grame smântână
✨ 6 ouă
✨ 6 linguri de miere
✨ coaja rasă de la 2 lămâi bio
✨ esență de vanilie
✨ esență de rom Într-un blender, pune ouăle, esența de vanilie și rom, mierea și coaja de lămâie și amestecă-le. Adaugă apoi ingredientele uscate (făina, grișul, praful de copt și sarea), iar după ce se omogenizează cu restul ingredientelor, încorporează și smântâna și brânza dulce. După ce le mai mixăm o dată, compoziția e gata de pus la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 90 de minute. Voi faceți Pască de Paște? 💛
De ce mergem atât de des în Dubai?🌞 În 2014 am descoperit Dubaiul și a fost dragoste la prima vedere. Ne-am dat seama imediat că este destinația de vacanță perfectă pentru noi. Aici am găsit tot ceea ce căutam și orice familie cu copii apreciază: confort, siguranță și o mulțime de activități și atracții turistice. Iată care sunt principalele 5 motive pentru care noi iubim vacanțele la Dubai/ Abu Dhabi: 💫Siguranță și confort: Deși păstrează aerul fascinat al lumii arabe, Dubaiul este un oraș turistic foarte civilizat și curat, unde știm că nu vom întâmpina probleme. Indiferent de hotelul în care ne-am cazat, am avut camere curate, locuri moderne și plaje îngrijite. 💫Zbor direct: Spre deosebire de alte destinații exotice, către Dubai avem zbor direct de la Aeroportul Otopeni, așa că nu trebuie să ne facem griji pentru escale. Durează aproximativ 5 ore, ceea ce este la limita suportabilității pentru copii. 💫Vreme perfectă: Suntem o familie care iubim vacanțele exotice. Ne place să ne bronzăm la soare, să simțim briza oceanului, să stăm la plajă cu picioarele în nisip fin și să ne bălăcim în apă curată. În plus, nu trebuie să ne facem griji în după-amiezele toride, pentru că aici avem la dispoziție o mulțime de activități interioare, iar clădirile au aer condiționat. 💫Diversitatea activităților: În Dubai nu ne plictisim niciodată. Orașul oferă atracții atât pentru adolescenți greu de impresionat, cât și pentru micuți curioși și plini de energie. Abia aștept să vă povestesc pe larg despre experiența fascinantă la SeaWorld, un acvariu uriaș în care intri și descoperi viața marină. Nicho a fost încântat de Grădina Zoologică, deoarece se află la vârsta la care este pasionat de animale, iar nouă ne-a plăcut Crystal, un spectacol Cirque du Soleil. 💫Mâncarea: Pentru mine, secretul unei vacanțe reușite este mâncarea bună. Probabil vă aduceți aminte cât de dezamăgită am fost de preparatele pe care le-am încercat în Bali și Egipt. În schimb, Dubaiul nu m-a dezamăgit niciodată. Mâncarea este pe toate gusturile, proaspătă și savuroasă, iar prețurile sunt asemănătoare. În acești 8 ani de când l-am descoperit, Dubaiul a devenit orașul la care ne întoarcem
Mod de preparare:
Spălăm bine lămâia, iar apoi o tăiem în două. Stoarcem bine zeama și eliminăm toți sâmburii.Coaja de lămâie rasă împreună cu rahatul le trecem apoi prin mașina de tocat carne. Turnăm zeama de lămâie și amestecăm. Untul pe care l-am topit deja și care s-a răcit îl vom adăuga peste compoziție și amestecâm până se încorporează toul foarte bine.
Foile de napolitane le umplem cu această cremă. Pe fiecare foie punem cam 3-4 linguri de cremă, iar apoi nivelăm cu o lamă lată. După ce le umplem pe toate adăugându-le una peste cealaltă, vom pune o foaie de corp peste toate și acoperim cu o greutate cum ar fi un fund de lemn. Prăjitura o țineți la rece câteva ore, de preferat 4-5, iar apoi o puteți servi. Este foarte aromată și gustoasă.
Puteți citi și:
Pâinici de casă fără drojdie
Rețetă covrigei de casă
Rețetă nuci umplute – gătim acasă
Rețetă clătite americane cu banane – gătim acasă
Puteți încerca și: Ruladă cu foi de napolitate și cremă de cocos cu caramel
Pentru această rețeță aveți nevoie de 3 foi de napolitană. Pentru cremă trebuie 250 gr zahăr; 300 ml apă; 300 gr biscuiți. Cremă cocos: 250 gr zahăr; 100 ml apă; 250 gr unt; 280 gr lapte praf; 200 gr cocos.
Mod de preparare pentru crema de caramel:
Punem zahărul într-o cratiță și o așezăm pe flacăra aragazului, la foc mic. Așteptăm să se topească zahărul pentru a-l carameliza. Când este topit, de culoare arămie, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă până când se dizolvă tot zahărul. Se va obține un sirop. Punem biscuiții măcinați sau sfărâmați mărunt și amestecăm bine.
Mod de preparare pentru crema de cocos:
Începem la fel punând zahărul la fox până se topește, apoi adăugăm unt și lăsăm la foc mic până când se topește. În siropul obținut adăugăm
nuca de cocos împreună cu laptele praf.
Mod de preparare:
Trebuie să folosim cremele cât încă sunt foarte calde, altfel riscăm ca foile de napolitană să nu se înmoaie și să se crape când vom încerca să rulăm. Din acest motiv ar fi bine să faceți un eferot și să încercați să faceți cremele simultan. Astfel, când totul este pregătit luăm o foaie de napolitată pe care adăugăm un strat generos de cremă de caramel. Peste acesta punem și un strat de cremă de cocosapoi rulăm strâns, cât de strâns putem. O învelim în folie alimentară și o lăsăm la recel cel puțin 3 ore. Repetăm procedeul și cu celelalte foi. După ce a trecut timpul de așteptare feliem rulada și o putem servi.