Prăjitură din foi de napolitană cu cremă de rahat și lămâie

Prăjitură din foi de napolitană cu cremă de rahat și lămâie

Rețeta bunicii: Prăjitură din foi de napolitană cu cremă de rahat și lămâie. Ne-o amintim din copilărie fiind una dintre cele mai gustoase prăjituri și destul de ușor de preparat De altfel este destul de ieftină.

Pentru aceasta aveți nevoie de:

– 6 foi de napolitana (19/27 cm)

– 750 g rahat

– 1 lamaie

– 200 g unt

FOLLOW ME

Mod de preparare:

Spălăm bine lămâia, iar apoi o tăiem în două. Stoarcem bine zeama și eliminăm toți sâmburii.Coaja de lămâie rasă împreună cu rahatul le trecem apoi prin mașina de tocat carne. Turnăm zeama de lămâie și amestecăm. Untul pe care l-am topit deja și care s-a răcit îl vom adăuga peste compoziție și amestecâm până se încorporează toul foarte bine.

Foile de napolitane le umplem cu această cremă. Pe fiecare foie punem cam 3-4 linguri de cremă, iar apoi nivelăm cu o lamă lată. După ce le umplem pe toate adăugându-le una peste cealaltă, vom pune o foaie de corp peste toate și acoperim cu o greutate cum ar fi un fund de lemn. Prăjitura o țineți la rece câteva ore, de preferat 4-5, iar apoi o puteți servi. Este foarte aromată și gustoasă.

Puteți citi și:

Pâinici de casă fără drojdie

Rețetă covrigei de casă

Rețetă nuci umplute – gătim acasă

Rețetă clătite americane cu banane – gătim acasă

Puteți încerca și: Ruladă cu foi de napolitate și cremă de cocos cu caramel

Pentru această rețeță aveți nevoie de 3 foi de napolitană. Pentru cremă trebuie 250 gr zahăr; 300 ml apă; 300 gr biscuiți. Cremă cocos: 250 gr zahăr; 100 ml apă; 250 gr unt; 280 gr lapte praf; 200 gr cocos.

Mod de preparare pentru crema de caramel:

Punem zahărul într-o cratiță și o așezăm pe flacăra aragazului, la foc mic. Așteptăm să se topească zahărul pentru a-l carameliza. Când este topit, de culoare arămie, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă până când se dizolvă tot zahărul. Se va obține un sirop. Punem biscuiții măcinați sau sfărâmați mărunt și amestecăm bine.

Mod de preparare pentru crema de cocos:

Începem la fel punând zahărul la fox până se topește, apoi adăugăm unt și lăsăm la foc mic până când se topește. În siropul obținut adăugăm
nuca de cocos împreună cu laptele praf.

Mod de preparare:

Trebuie să folosim cremele cât încă sunt foarte calde, altfel riscăm ca foile de napolitană să nu se înmoaie și să se crape când vom încerca să rulăm. Din acest motiv ar fi bine să faceți un eferot și să încercați să faceți cremele simultan. Astfel, când totul este pregătit luăm o foaie de napolitată pe care adăugăm un strat generos de cremă de caramel. Peste acesta punem și un strat de cremă de cocosapoi rulăm strâns, cât de strâns putem. O învelim în folie alimentară și o lăsăm la recel cel puțin 3 ore. Repetăm procedeul și cu celelalte foi. După ce a trecut timpul de așteptare feliem rulada și o putem servi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.