4 situații în care NU ar trebui să folosești uleiul de cocos

Peste tot citim despre benficiile uleiui de cocos, eu fiind una dintre fanele acestuia. Este adevărat că este un ajutor de nădejde în casă și că poate substitui multe dintre produsele de îngrijire, dar, există situații în care e mai bine să nu-l folosești!

Iată 4 situații în care nu ar trebui să folosești uleiul de cocos:

1. Dacă încerci să slăbești

Chiar dacă uleiul de nucă de cocos este mai sănătos decât alte uleiuri, la 117 de calorii pe lingură, este comparabil cu uleiul de măsline.

Desigur, asta nu înseamnă că nu ar trebui să-l folosești deloc. Trebuie doar să fii mai atent și să măsori porțiile pentru a ține caloriile sub control. 

Citește și: Cele 7 Minuni Ale Uleiului de Cocos

2. Dacă ai răni deschise

FOLLOW ME

Obișnuiești să folosești uleiul de nucă de cocos pentru a-ți catifela pielea? Deși e un hidratant foarte bun, ai grijă să nu-l aplici pe locurile în care ai zgârieturi sau răni deschise.  Joshua Zeichner, medic dermatolog din New York, a declarat că aplicat pe zone cu zgârieturi și tăieturi le poate înrăutăți starea și poate provoca roşeaţă, iritaţie, usturime şi mâncărimea.

3. Pe post de protecție solară

Mulți oameni aleg să aplice uleiuri atunci când merg la plajă, fără să țină cont de faptul că acestea nu protejează pielea. Nu folosi uleiul de nucă de cocos ca factor de e protecţie solară, pentru că nu se va dovedi eficient.  Specialiștii susțin că nivelul de protecție pe care îl are e de 8, în timp ce protecția pe care ar trebui să o folosești atunci când te expui la soare este de cel puțin 30.

Citește și: Cum Să Alegi Un Ulei De Cocos 100% Natural

4. În timpul dușului

Uleiul de cocos este un excelent agent de hidratare și este recomandat în foarte multe rețete de scrub în combinație cu zahăr sau sare. În cazul în care nu este absorbit perfect în piele și ajunge pe cadă. Astfel, poate duce la o alunecare care ar putea să fie foarte periculoasă pentru tine. Nimeni nu-și dorește o astfel de situație. 

info: womenshealthmag.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.