6 motive pentru care bebelușii din septembrie sunt speciali, potrivit științei

6 motive pentru care bebelușii din septembrie sunt speciali, potrivit științei

6 motive pentru care bebelușii din septembrie sunt speciali, potrivit științei

1. Au șanse să reușească la școală

Un studiu publicat în National Bureau of Economic Research a constatat că copiii născuți în această lună au tendința de a se descurca mai bine la școală. Nu are nimic de-a face cu biologia toamnei și totul are legătură cu modul în care noi, ca societate, structurăm calendarul școlar.

Practic, dacă te-ai născut în această lună, probabil că vei fi unul dintre cei mai mari copii din clasă, iar acest lucru este de bun augur pentru succesul școlar, pentru că, atunci când ești la grădiniță, 11 luni pot face o mare diferență.

2. Probabil că vor fi buni și la sport

Realizările școlare nu sunt singurul avantaj al unei zile de naștere în septembrie. Cercetările sugerează că faptul de a se naște în această perioadă a anului îi face pe copii să aibă mai multe șanse de reușită și pe terenul de joc.

„În cazul copiilor născuți în emisfera nordică, cei născuți toamna tind să aibă o masă osoasă și musculară ușor mai mare”, a declarat pentru New York Magazine Dr. Gavin Sandercock, de la Centrul pentru sport și știința exercițiilor fizice de la Universitatea Essex. „Ei încep cu mai mulți mușchi, devin activi mai devreme [și] apoi se implică mai devreme în atletism. Devine un ciclu pozitiv”.

Studiile anterioare pe această temă sugerează că sportul sugerează că toată căderea de vitamina D pe care bebelușii o primesc în timp ce sunt încă în utereo ar putea fi un factor în succesul lor sportiv viitor.

FOLLOW ME

3. Sunt mai puțin predispuși să dezvolte tulburare bipolară

Potrivit unui studiu din 2012 publicat în revista PLOS One, bebelușii din septembrie au rate mai mici de tulburare bipolară la vârsta adultă. Din nou, se crede că vitamina D prenatală este un factor, dar cercetătorii nu știu exact ce cauzează acest factor de protecție, ei știu doar că bebelușii născuți în această lună îl au.

4. Au cea mai populară lună de naștere

Bebelușul tău din septembrie are multă companie, mamă, deoarece această lună este cea mai populară pentru zilele de naștere în America.

Tendința a fost descoperită de jurnalistul de date Matt Stiles, care a analizat statisticile privind nașterile de la Centrul Național de Statistică a Sănătății din SUA și Administrația de Securitate Socială din SUA, colectate între 1994 și 2014. El a descoperit că, din punct de vedere statistic, mijlocul lunii septembrie este cea mai populară perioadă pentru a naște – de departe.

Potrivit lui Stiles, cele mai frecvente zile de naștere ale americanilor sunt 9, 19 și 12 septembrie.

5. Probabil că nu vor fi mari (sau foarte mici) la naștere

Cercetările sugerează că bebelușii din septembrie nu vor fi cei mai mari la naștere (asta pentru cei născuți vara), dar nici cei mai mici (asta pentru bebelușii de iarnă).

6. Sunt mai puțin predispuși să intre în necazuri

Același studiu care a constatat că bebelușii din septembrie au șanse să se descurce bine la școală a constatat, de asemenea, că este mai puțin probabil ca ei să aibă probleme cu legea decât cei născuți în august, fiind în același timp mai probabil să intre la facultate.

VEZI AICI PENTRU TOATE LUNILE ANULUI

Ce nu știai despre copiii născuți în luna Ianuarie. Au o atitudine extraordinară

8 fapte fascinante despre bebelușii din februarie

Calitățile copiilor născuți în luna martie

7 lucruri fascinante despre bebelușii născuți în luna aprilie

4 fapte fascinante despre bebelușii născuți în mai

6 motive pentru care bebelușii din luna iunie sunt speciali, potrivit științei

8 fapte fascinante despre copilul născut în luna iulie. De ce este deosebit

5 motive pentru care bebelușii din august sunt deosebiți, potrivit științei

6 motive pentru care bebelușii din septembrie sunt speciali, potrivit științei

Trăsături interesante și caracteristici ale bebelușilor născuți în octombrie

Fapte fascinante despre bebelușii din noiembrie pe care nu le știai

De ce copiii născuți în luna decembrie vor avea o viață de succes. Opinia specialiștilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.